Vysokoškolákov-strom-spadnutý (lesopark)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený

Spadnutý strom, na chodníku v lesoparku.

29. december 2020

Radoslav

Vysokoškolákov-strom-zlomený konár

Spadnuty strom na cyklotrase Lesopark
05. január 2021

Roman Šimo

V celom lesoparku boli popadané stromy z chodníkov odstránené a z veľkej časti popílené. Drevo zatiaľ neodvezené. Mobiliár je však výrazne poškodený. Najviac lavička. Potešujúce je, že nebol postihnutý ľudský život. Celý priestor lesoparku však vyzerá ako po malej "tatranskej smršti". Množstvo vyvrátených stromov s priemerom koreňov niekoľko metrov vzbudzuje rešpekt pred prírodou. Lesopark Chrasť je z veľkej časti "močiarneho" typu. Množstvo mokradí musí zvýšiť tam opatrnosť. Za posledné roky stromy sa pravdepodobne oslabili a dlhodobé daždivé, vlhké počasie devastačné aktivity len zrýchľuje. Všetko so všetkým súvisí. Je potrebné ďalej zalesňovať, aby sme o pár rokov nemali z toho iba lúku pre kozy. To je však už odborná záležitosť.
13. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Situáciu spôsobili poveternostné podmienky, ktoré vyvrátili 85 kusov drevín v rámci celého lesoparku. Išlo prevažne o rozstrúsenú kalamitu pozdĺž lesných chodníkov. Najviac boli postihnuté plochy v časti zvanej Vyhliadka. Správca lesoparku zabezpečil rizikové miesta označením i oznamom na výstražných tabuliach. Kým nebude kalamita odstránená, neodporúčame občanom vstup do vyznačených častí lesoparku. Kalamitné dreviny budú urýchlene odstránené s ohľadom na počasie a ich množstvo. Podnet týkajúci sa poškodenej lavičky sme poslali zodpovedným osobám na riešenie a zabezpečíme jej opravu. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, odbor stavebný, MsÚ Žilina
15. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v súčasnosti sú spadnuté stromy už spracované a prerezané. Poškodený mobiliár bol zadaný na opravu. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina
Kedy? január 2021

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, odbor stavebný, MsÚ Žilina
17. júl 2021

Roman Šimo

Pohľad no nový spadnutý strom. Ten už ale predpokladám mesto riešilo alebo rieši. Herné prvky z ostatného podnetu boli medzičasom opravené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania