Nanterská-cyklotrasa-chýbajúca (cez celé Vlčince)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení
meno
Roman Šimo 01. januára 2021

Je potrebné vybudovať plnohodnotnú cyklotrasu naprieč sídliskom Vlčince a to so všetkými hlavne praktickými parametrami. Súčasný stav je dlhodobo nevyhovujúci. Namaľované čiary nie sú riešením. Toto sídlisko si zaslúži vyhovujúcu cyklotrasu s bezpečnejšími priechodmi, križovaniami či zahnutiami atď. Od Hlbokej cesty až po Karpatskú ulicu (Rosinská cesta). Je to spojnica pre mnohých z rôznych kútov Žiliny, napríklad na Vodné dielo. V súčasnosti sa stáva Nanterská ulica alebo ulica J. Vojtaššáka skôr parkovou promenádou pre chodcov. Na vybudovanie vo väčšine úsekov priestorové možnosti sú. Buď sa zúži chodník pre peších a vytvorí sa oddelený celok alebo samostatná stavba obchádzajúca napríklad podchody Sv. Cyrila a Metoda a Matice slovenskej.

13. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, odbor stavebný, MsÚ Žilina
22. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, uvedený podnet evidujeme a preveríme stav na danej cyklotrase. V súčasnosti má samospráva vypracovaný plán budovania cyklotrás v meste, najmä v lokalitách, kde to v súčasnosti absentuje. V zmysle tohto plánu mesto pripravuje projekty a zároveň už realizuje niektoré úseky cyklotrás. Okrem toho realizuje aj iné doplňujúce projekty cyklodopravy zamerané na nové služby alebo bezpečnosť či vybavenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
26. január 2021

Roman Šimo

Minulosť dobieha budúcnosť. V tomto prípade sú problémom i kanalizačné poklopy vyčnievajúce alebo poklesnuté.
22. február 2021

Roman Šimo

Aj takto to vyzerá v priestore cyklotrasy, keď je pekné počasie. Možno, by pomohlo vyplniť pásy výraznou farbou. Je ale naozaj ten chodník niekedy úzky pre chodcov i cyklistov naraz.
20. február 2024

Roman Šimo

Podľa urbanistických štúdií, ktoré boli pre Vlčince vypracované, sa počíta s vybudovaním cyklotrasy v súčasnej trajektórii. Pri kaviarni sa počíta so zeleňou a má byť asi zachovaný aj podjazd pod mostami na Matice slovenskej a Sv. Cyrila a Metoda. Jedinou výraznejšou zmenou, sa zdá byť nový smer - obchádzka na konci Nitrianskej ulice pri podchode. Tam sa uľahčuje prejazd cyklistov a nebudú tak obmedzovaní chodci v blízkosti Trenčianskej ulice. Ďalej sa pokračuje až k ZŽ Karpatská a ďalej k Rosinskej ceste. Tam všetko asi závisí od dokončenia športovej haly. Zatiaľ sú to ale všetko plány.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania