Segnerova-parkovanie-označenie zákazu státia pred garážami

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Ján 04. januára 2021

Dobrý deň na ulici Segnerova sa nachádza v panelákoch viacero garáží. Ak sú dve garáže vedľa seba je pred garážami vyznačený veľký priestor kde nie je možné zaparkovať. Nebolo by možné zúžiť tento priestor len na jeden vstup do garáže? Ak sú garáže dve vedľa seba stačí spraviť v strede jednu prístupovú cestu, aby auto zaparkovalo do garáže. Voľné miesto sa tak môže zmeniť na parkovacie miesta a tak sa zvýši počet parkovací miest. Obrázok je len na ilustráciu, ako by mohlo vyzerať nove značenie Pred každou dvojgarážovú by tak mohli vzniknúť dve, poprípade jedno nove parkovacie miesto.

14. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, odbor stavebný, MsÚ Žilina
28. marec 2021

Ján

Dobrý deň, chcel by som sa informovať, či sa už zodpovedne osoby na podnet pozreli ? Vedeli by sem poslať vyjadrenie ? Ďakujem
20. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, vyznačenie parkovacích miest sa musí vykonávať podľa príslušných noriem a predpisov. Váš návrh nezohľadňuje polomer otáčania vozidiel, rozhľadové pomery či šírku príjazdovej komunikácie. Je potrebné rešpektovať Zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke , § 25 (1) cestného zákona "vodič nesmie zastaviť a stáť o. i. , písmeno u) na iných miestach, kde zastavenie alebo státie môže ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky alebo obmedziť jazdu vozidiel; osobitne na miestach vjazdov alebo výjazdov z pozemkov, vjazdov a výjazdov z objektov určených na zásobovanie alebo parkovacích miest." Z uvedeného dôvodu nie je možné realizovať vodorovné dopravné značenie tak, ako ste navrhli. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
20. máj 2021

Martin

V tom prípade je na takýchto miestach lepšie nerobiť žiadne značenie, keďže dôjde paradoxne k zníženiu počtu parkovacích miest. V minulosti som sa stretol aj s vyhradeným priestorom pred nikdy na parkovanie nevyužívanými garážami.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania