Námestie obetí komunizmu-kôš-nevhodný farebný variant (BIO odpad)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 11. januára 2021

Smetné nádoby v Žiline na BIO odpad, nie sú v hnedej farbe. Aspoň tak, by mali byť pravdepodobne sfarbené. Oranžová farba je určená pre iný druh odpadu a trošku v tom triedení tento stav vytvára zmätok, i keď sa jedná o iný druh smetnej nádoby.

26. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Farebnosť nádoby určenej na biodpad sa u každého výrobcu líši, niekde ide o tmavohnedú, niekde o bledohnedú, inde o zelenú. Nádoby na bioodpad na území Žiliny sú dostatočne označené na to, aby si ich občania nepomýlili s nádobami na iný druh odpadu, ktorý sa triedi podľa farieb. Zároveň ide aj o iný druh nádoby, ktorá má odlišný spôsob otvárania či tvar. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, odbor stavebný, MsÚ Žilina
26. január 2021

Roman Šimo

Ďakujem za vyjadrenie. Rešpektujem uvedené vysvetlenie, no zostáva vo mne trošku tá nespokojnosť, že to tak je. Hlavne, nech to plní svoj účel, na ktorý sú tieto smetné nádoby určené. V krátkom čase sa ukázala vysoká využiteľnosť obyvateľmi.
04. február 2022

Roman Šimo

Napokon mesto pristupuje postupne k výmene kontajnerov za plastové - hnedé. Pôvodné závesné, majú byť postupne presunuté do oblasti diviakov, na sídlisko Hájik.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania