Košická-vertikálna značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 03. februára 2021

Chýbajúce označenie chodníka v smere od Košickej ulice na ulicu Sv. Cyrila a Metoda. Momentálne sa má jednať o cyklochodník. Často je však využívaný chodcami.

Z praktického dôvodu je vhodné tento chodník určiť pre chodcov, keďže bočné schody sú veľmi bariérové pre tých, ktorí majú napríklad kočík, prípadne sa ťažšie pohybujú. Cyklista môže sa presunúť po opačnej strane a následne po ceste pri firme Valin. V konečnom dôsledku musí byť však zabezpečená bezpečnosť na moste, kde sa stávajú vážnejšie nehody motorových vozidiel v zákrute.

03. február 2021

Martin

Cyklista sa nemoze presunut po opacnej strane, je tam zakaz vjazdu. Uvital by som skor zmenu jedneho jazdneho pruhu na pas pre cyklistov a jeho oddelenie zvodidlom.
03. február 2021

Roman Šimo

Ak je tam teraz zákaz, samozrejme to upraviť k spôsobilému obojsmernému stavu. Nemôže byť chodec výraznejšie obmedzovaný na úkor iného druhu dopravy. Verím, že sa nájde prijateľné riešenie. Najjednoduchšie je práve cyklistov poslať na cestičku na strane Celulózka. Uvedomujem si však, že obojsmerný cyklisti sú pre seba istým rizikom kolízie. Okrem toho tam niekde v zákrute chýbalo zábradlie.

https://www.odkazprestarostu.sk/zilina/podnety/77529/pri-celulozke-oplotenie-chybajuce
03. február 2021

Martin

Nie najjednoduchsie ale najlacnejsie. Pre cyklistov je to obchadzka, ktoru realne nikto nedodrzi. Zabradlie mi urcite nechyba, je osadene v rozpore s normou aj TP, kedze nie je dodrzany 0,2m odstup od pevnej prekazky. Tiez na obchadzke nevyhovuje sirka komunikacie a zrejme ani pozdlzny sklon a polomer smerovych oblukov.
03. február 2021

Roman Šimo

Tak už potom jedine semafory namontovať :).
10. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Uvedený úsek budeme podrobne analyzovať a pripravíme patričné opatrenia na zlepšenie stavu prijateľného pre chodcov i cyklistov. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
09. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Doplnenie dopravného značenia je závislé na voľných finančných prostriedkoch vyčlenených na tento účel v rozpočte mesta Žilina. Podnet je zaevidovaný do zoznamu oprav a bude realizovaný, keď budú vyčlenené financie. V aktuálnom období neboli vyčlenené prostriedky na doplnenie dopravného značenia. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania