Sad na Studničkách-Verejné služby-kamerový systém

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 08. marca 2021

Chýbajúci kamerový systém v Sade na studničkách. Park do ktorého sa investovalo určite nemá množstvo práce a peňazí, je posledné roky "rajom" vandalov a unudenej mládeže.

Kamerový systém napríklad odporúčal i SEVAK z dôvodu toho, že nemieni investovať opakovane svoje prostriedky do rekonštrukcie fontány na pitie.

11. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V danej lokalite už je nainštalovaný kamerový systém. Keďže však ide o park, kde je množstvo zelene, nie je možné sledovať všetky jeho časti. Preto sú hliadkami Mestskej polície Žilina, v spolupráci s kamerovým systémom, vykonávané priebežne kontroly, počas ktorých bežne dochádza k riešeniu priestupkov v zmysle Zák. 372/1990 Zb. a VZN mesta Žilina. V súčasnosti, vzhľadom na aktuálne opatrenia v súvislosti s ochorením Covid 19, je v parku minimálny pohyb ľudí. Na miestach, ktoré sú uvedené na priložených foto, by sa nemal zdržiavať nik, pokiaľ tam nevykonáva činnosť súvisiacu s výkonom svojho zamestnania. Mestská polícia Žilina.
Kto? Mestská polícia Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
11. marec 2021

Roman Šimo

Ďakujem za odpoveď. Samozrejme sa jedná hlavne o obdobie mimo obmedzujúcich opatrení. Vysedávanie mládeže tam však býva dosť často, keď som cez park prechádzal. Bol by som ale rád, aby mesto pristúpilo k údržbe daného priestoru a aj vďaka kamerovému systému sa podarilo eliminovať ďalšie ničenie majetku. Deje sa to hlavne v hornej časti parku, ktorá je možno najviditeľnejšie miesto tam.
31. marec 2021

Roman Šimo

Mám nepotvrdenú informáciu, že veľká časť kamier v meste nie je funkčných. To by nebolo dobré, ak je to pravda. Aj v tomto prípade.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania