Na Zápletí-neporiadok a odpadky-čierne skládky (opustené domy)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení
meno
Roman Pinčák 30. marca 2021

Dlhoročný problém,ktorý sa nerieši.Dva neobývané domy v havarijnom stave obývané asociálmi a ľudmi ktorí tam nemajú čo robiť ,schádzanie cudzích ľudí ,neporiadok,špina,odpadky,čierna skládka,požiare v minulosti ,zápach,hlodavce ,diviaky atď.Objekt nezabezpečený,majiteľ to nerieši,nereaguje na výzvy..Riziko šírenia nákazy,nebezpečenstvo zranenia a úrazu,eko záťaž a hromadenie odpadu atď.

29. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V uvedenej lokalite bola vykonaná obhliadka a preverený aktuálny stav. Následne bola majiteľovi nehnuteľnosti zaslaná výzva, aby zjednal nápravu. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
11. október 2021

Roman Šimo

Nejaký posun...?
11. október 2021

Roman Pinčák

Žiaden posun.Beh na dlhé trate zdá sa....
11. október 2021

Roman Šimo

Pozeral som, že to patrí jednému majiteľovi. Veľmi nepríjemná situácia pre tam bývajúcich ľudí.
12. október 2021

Roman Pinčák

Diki za prejavený záujem kiežby taký mali kompetentní...👍
12. október 2021

Roman Šimo

Sú známe prípady aj z minulosti z iných miest, kde si nevedeli poradiť s rôznymi spoluobyvateľmi. Boli to problémy na niekoľko rokov. Je ťažké asi aj pre samosprávu sa s týmto popasovať, ak zákony sú obmedzené. Možno osloviť aj Úrad verejného zdravotníctva z pohľadu hygieny, ak sa tak nestalo. Musím ale priznať, že nepoznám dôvody, prečo je takýto stav tých domov a priľahlých pozemkov. Čo na to poslanci za obvod Závodie?
12. október 2021

Roman Pinčák

Poslanci sa ku tomu vyjadrili v tom zmysle ,že sa nedá v danej veci konať nakoľko sa jedná o osobné vlastníctvo a zákonné možnosti sú limitujúce.Možno keby sa to ich týkalo by sa viacej angažovali a aj riešenia by sa zrazu našli....
13. október 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet sme preposlali samospráve s prosbou o opätovné vyjadrenie.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
19. október 2021

Roman Šimo

Bol som sa na toto miesto v období "Halloween-u" pozrieť. V prvom momente vyznie to miesto strašidelne. Hlavne, keď vyšiel nečakane z jedného z domov nejaký podnapitý pánko. Čo som sa rozprával, tak majiteľ sa tam nevyskytuje a nepomohla ani reportáž TV. Mám indície, prečo k tomuto stavu došlo a je trošku aj zarážajúce, že i keď sa jedná o súkromné vlastníctvo, nedokáže sa nič a nikto nájsť riešenie. Ovplyvňuje to určite výrazne životy ľudí bývajúcich vo vedľajších domoch.
20. október 2021

Michal Sopčák

Za poslednych 10 rokov sa to riesilo viackrat. S majitelom sa neda niejako dohodnut. Mozno by s nim pohli pravidelne pokuty.
20. október 2021

Roman Šimo

Nechcem zachádzať do osobných detailov života pána majiteľa (čo som počul), ale to je pravdepodobne ten dôvod, prečo sa to v istom období dostalo do tohto stavu. Obávam sa, že s ním pokuta nepohne. Vraj to nechce ani predať. Venoval som sa tomu aj na sociálnej sieti, no v tomto by mohol pomôcť nejaký "vyjednávač", ako poznať z oblasti súdov. Ochota musí byť na obidvoch stranách...
20. október 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet sme opäť preposlali samospráve s prosbou o vyjadrenie k danému problému.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
20. október 2021

Roman Pinčák

Súhlasím s obidvoma tu vyslovenými názormi oboch pánov.Na ťahu je samispráva nakoľko ona poslala oficiálne výzvu majiteľovi tak uvidíme či sa nieco viac dozvieme.
22. október 2021

Roman Pinčák

Takto každý večer-noc chodia na návštevu diviaky do uvedenej lokality ,niekedy ich musím vyhnať spred brány aby som sa dostal domov.
22. október 2021

Roman Šimo

No, hovorí sa, že za všetkým hľadaj človeka. Človek toto spôsobil a človek to musí dať aj do poriadku. Poslanci, ktorí berú pomerne veľké peniaze na svoju činnosť, by mohli byť asi aktívnejší. To je však niečo, čo si nemôžu "odfajknúť" vo volebnom programe ako vyriešené, keďže problém je komplikovanejší a hlavne schovaný niekde medzi domami v Závodí. Ak mestu sa podarí spojiť priamo s majiteľom a aktívne nájsť spolu riešenie, bude to veľký úspech. Výskyt diviakov, potkanov a asociálov takto blízko iných rodinných domov, má znaky problému s "výkričníkom".
23. október 2021

Roman Pinčák

A takisto si poslanci nebudú môcť dať ani ako vyriešené požiadavky ,čo sme požadovali na stretnutí s nimi kedysi napr.osadenie retardérov na ceste na ul.Pod Hradiskom kde je max.40km rýchlosť a autá tam jazdia niekedy aj 100km rýchlosťou hlavne poniektoré vozidlá rozvozov jedál,kuriéri ,taxíky ale aj iní.Potom kosenie trávy a úprava zelene v okoli potoka v uvedenej lokalite a ani doasfaltovanie úseku cesty,ktorú opravovali minuly rok.Takze z našich štyroch požiadavok čo sme sa viacerí vtedy dožadovali nebola splnená ani jedna.Nech si každý urobí názor na to sám.Niekedy mi to príde ako keby sme hľadali ako sa veci nedaju riešiť miesto toho ako ich riešiť a dať jasné a konkrétne odpovede a nie neurčité pripadne žiadne odpovede ,výhovorky a prenášanie zodpovednosti na iných atď.
25. október 2021

Roman Pinčák

Diviaky na dennom poriadku ....
23. marec 2023

Roman Pinčák

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený.Zasahujúce stromy-konáre do el.vedenia na ulici Na Zápletí 1 a Pod Jarkom v Závodí.Dlhodobo neriešený a pretrvávajúci stav.
23. marec 2023

Roman Pinčák

Neporiadok,špina,čierne skládky,smrad,schádzanie a obývanie bezdomovcami,zasahovanie stromov na cudzí pozemok a do elektrického vedenia.Ulica Na Zápletí 1 a 3
23. marec 2023

Roman Šimo

Spomínal to aj myslím poslanec Delinčák pred časom okrajovo na zastupiteľstve. Že si nevedia s tým poradiť. Ani ma neprekvapuje takýto stav na Slovensku.
23. marec 2023

Roman Pinčák

Ďakujem za info,škoda,že to spomínal iba okrajovo.Je to zlá vizitka pre poslancov,samosprávu,mesto,štát ,keď si nevedia poradiť s neprispôsobivým jednotlivcom a ťahujú za kratší povraz.Lebo kde je vôľa tam je cesta….

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania