Tulská-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje (Tulská 23)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý

Dobrý deň, v blízkosti ulice Tulská 23 vodiči so svojimi vozidlami pravidelne rozrývajú zeminu pri parkovaní, čím aj znečisťujú koniec pešej komunikácie hlavne v daždivých dňoch. Preto žiadam o zavedenie rozumného opatrenia, napríklad osadenie dreveného oplotenia, čím by sa zabránilo opätovnému vzniku daného problému. Ďakujem.

17. apríl 2021

Roman Šimo

Neviem v tomto, či drevené oplotenie bude ideálne na riešenie situácie. Cesty sú tam úzke kôli parkujúcim vozidlám, chýbajú myslím chodníky tiež. Vznikali by asi nie príjemné situácie. Základom je, aby vozidlá ich vodiči neparkovali v blízkosti križovatiek, zákrut. Väčšie auto má problém v týchto miestach sa pohodlne otočiť. "Smetiari", by vedeli asi o tom rozprávať veľa. Mesto sa musí samozrejme zaoberať riešeniami v nasledujúcom období. Vo výsledku musí čo najviac vozidiel zmiznúť z prístupových komunikácií a presunúť parkovanie na vedľajšie plochy, ktoré je potrebné dobudovať.
23. apríl 2021

Ján Kišša

Iné vhodné riešenie mi nezišlo na um. Ľudia sú veľmi pohodlní, pokiaľ ide o parkovanie v blízkosti svojho bydliska. Pomaly každý z nich by najradšej parkoval pred vchodom paneláka, v ktorom býva.
23. apríl 2021

Roman Šimo

Je to pochopiteľné. Keď sa ozve alarm, radšej mať auto pri vchode. Ja sa obávam, že ani pri vybudovaní parkovacích miest, sa situácia nezlepší. Ľudia budú náročnejší a tak v domácnosti sa objavia možno viac ako dve vozidlá. Neviem ako na tom budú vedľa stavané "Zelené Vlčince", ale som zvedavý. Už to, že touto výstavbou zhoršili komfort bývania v priľahlom paneláku, vrhá na tento projekt negatívne svetlo. Drevený ohradník je o kúsok ďalej na opačnej strane. Tam je ale asi viac miesta na odbočenie. Možno zväčšiť tú zákrutu. Vyjazdené to je ale, ak som si dobre všimol, po celej dĺžke trávnika pri ceste.
03. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, uvedený podnet evidujeme. Hliadky mestskej polície zároveň zvýšia v danej lokalite kontrolnú činnosť. Mesto Žilina.
Kto? Mestská polícia Žilina, Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
15. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Ak uvidíte vodičov prechádzať cez trávnatý úsek, kontaktujte mestskú políciu na čísle 159. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania