Mateja Bela-kontajnery-prevrátené (M. Bela 73)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Nina Golianová 25. mája 2021

Minimálne 2x do týždňa nám diviaky na Mateja Bela 73 robia útoky na kontajnery, nielen v noci aj cez deň. Teraz majú mladé, chodia vo väčších skupinkách, čo je nielen nebezpečné, ale aj prevracajú kontajnery na smeti, nielen že robia neporiadok, kontajnermi poškodzujú autá, ktoré sú na kraji hneď zaparkovane.
Dlhodobý problém na sídlisku Hájik a riešnie s kontajnermi v nedohľadne. Prosím zobudte sa a urýchlene nám zjednajte nápravu, nakoľko Mateja Bela 73 je blízko lesa odkiaľ prichádzajú diviaky.

08. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
25. apríl 2022

Róbert Škulec

Mateja Bela-kôš-nevhodne umiestnený

Každodenne prevrátené kontajnery na bioodpad diviakmi po celom sídlisku Hájik. Kontajnery sú tak "výborne" navrhnuté, že po prevrátení sa zospodu otvoria a diviaky môžu mať hostinu... Pri tom dochádza k hluku v nočných hodinách, znečisťovaniu okolia a poškodzovaniu vozidiel pri kontajneroch.
Použitie takýchto kontajnerov je absolútne nevhodné a zo strany mesta je potrebné urobiť nápravu tohto stavu, veď ako občania za to platíme nemalé poplatky.
25. apríl 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
07. máj 2022

Erika

Mateja Bela-kôš-nevhodne umiestnený

Kontajnery na bioodpad dobra vecera navnada pre diviakov opakovane prekacovanie kontajnerov diviakmi sposobuje poskodenie vozidiel a znecistenie okolia narusovanie nocneho kludu kedze sa vie o probleme diviacej zveri na Hajiku nechapem dovod umiestnenia nezabezpecenych kontajnerov
16. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Riešením je budovanie polopodzemných kontajnerov. Mesto sa v rámci vyčlenených finančných prostriedkov snaží tieto smetné nádoby budovať. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania