Bytčická-riešenie dopravnej situácie-uzavretie priecestia

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Pavol Senko 01. júla 2021

Neuvazovalo sa nad uzatvorenim tohto priecestia? Tato cesta je uplne zbytocna kedze kusok odtial sa nachadza nadjazd. Myslim ze by to aspon trochu odlahcilo aj premavku na Dlhej ulici.

01. júl 2021

Martin

Nemám síce k dispozícii údaje o intenzite dopravy na uvedenom priecestí, no treba si uvedomiť, že nadjazd ústi do veľmi vyťaženej križovatky, kde ďalší nárast dopravy by situáciu len zhoršil.
02. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Nad uzatvorením priecestia sa neuvažuje. V termíne od 3. do 10. júla 2021 bude železničné priecestie doplnené o bezpečnostné rampy, čo zvýši bezpečnosť cestnej premávky v tomto úseku. V tomto čase bude železničné priecestie neprejazdné a uzatvorené. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
07. júl 2021

Martin Pohanka

Škoda, že sa pred dočasným uzatvorením a počas neho, nesledovala premávka (a najmä jej viaznutie) na ceste I/64 (medzi svetelnou križovatkou a križovatkami s ulicami Bytrická/Na stanicu), najmä v okolí tohto priecestia, kde snáď pri každom zahustení premávky (najmä popoludní) vodiči na I/64, ktorí púšťajú vozidlá z ulice Dlhá spôsobujú takýmto správaním zápchy.

Ohľaduplnosti na cestách nikdy nie je dosť, avšak keď každý druhý vodič na “hlavnej”, zastaví aby pustil niekoho z Dlhej, potom sa netreba čudovať, prečo niekedy vozidlá stoja už v (nie na) svetelnej križovatke pri Metre.

Žiaľ riešenie uzatvorenia priecestia je zrejme nereálne, avšak určite by stálo za úvahu toto priecestie sprístupniť napríklad iba dopravnej obsluhe a ostatní môžu pokojne využiť svetelnú križovatku a v tomto úseku by sa výrazne zlepšila plynulosť cestnej premávky.

Ale to je iba môj skromný názor, alebo ako sa hovorí v zahraničí “moje dva centy do diskusie”…
Prajem pekný deň všetkým 🙂
05. december 2021

Matúš 👍

Vhodné, zrejme, na uzavretie podnetu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.