Komenského-spomaľovač-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Geletka Stanislav 12. októbra 2021

Dobrý deň.
Je dobré, že sa dala novo vyasfaltovať cesta na Komenského ulici, ale asi sa pozabudlo doriešiť bezpečnosť školákov navštevujúcich základnú cirkevnú školu Romualda Zaymusa. Oproti hlavnému vchodu školy je síce nakreslený prechod, ale chýba tu spomaľovací prah, alebo vyvýšený prechod pre chodcov čo by bezpečne spomalilo autá a zvýšilo tak bezpečnosť školákov hlavne keď im končí vyučovanie.

13. október 2021

Matúš 👍

Zdá sa mi, že na trasách MHD sa spomaľovače neinštalujú.
13. október 2021

Martin

Nechcem spochybňovať potrebu zvýšenia bezpečnosti detí, ale v tomto prípade sa treba poobzerať za iným riešením, ako sú spomaľovače. Zvýšený pohyb chodcov/detí je počas niekoľkých hodín do dňa, ale spomaľovač (pokiaľ by nešlo o inteligentný automaticky sa vysúvajúci) by tam bol celý týždeň. To sa mi vzhľadom na nižšiu intenzitu chodcov a automobilov mimo týchto časov a naopak vyššiu frekvenciu MHD nezdá vhodné.
14. október 2021

Geletka Stanislav

Tak ako sa teda rieši bezpečný prechod žiakov z hlavného vchodu školy cez cestu?
14. október 2021

Alexander Špánik

Osobné si myslím, že spomaľovače sú tam zbytočne. Nič by neriešili. Vodiči už teraz zastavujú, keď vidia žiakov. A občas som tam aj MP videl ako zabezpečovali prechod detí.
28. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
23. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Spomaľovací prah nebudeme osádzať, nakoľko sa neosádzajú na trasy MHD. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania