Vysokoškolákov-priechod pre chodcov-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Miroslav Suďa 19. októbra 2021

Klientske stredisko by si v krajskom meste zaslúžilo prístup cez prechod pre chodcov. Je nelogické, aby chodci mali používať predchod pre chodcov, ktorý je vzdialeny od ich prirodzenej trasy, ak prichádzaju od centra.

20. október 2021

Roman Šimo

Priechod tam chýba hlavne tým, ktorí parkujú nevhodne svoje autá pri telocvični ŽU. Keď sa staval Europalace, tak sa infraštruktúra pre autá či chodcov v podstate neriešila. V budúcnosti sa to by musieť zrealizovať do možno inej podoby. Najvhodnejšie by ale bolo, aby Klientske centrum sa ocitlo na inom mieste v meste.
03. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Po preverení uvedeného podnetu a dopravnej situácie v danej lokalite samospráva zatiaľ nezvažuje zrealizovať nový priechod v navrhovanom úseku. Občania majú k dispozícii 2 priechody pre chodcov, či už v smere od mesta (pri ŽILPE) alebo od lesoparku (pri VŠ internátoch). Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
08. december 2021

Miroslav Suďa

Chodec je na okraji záujmu....
08. december 2021

Roman Šimo

Momentálne je vo výstavbe budova Euroterrace, no ani tam zatiaľ nie je jasné, či priechod bude doplnený v tých miestach. Asi sa v rámci tohto projektu s tým nepočíta..

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania