Smreková-značky-dopravné značenie pred panelákmi

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
LIBORIS 25. januára 2022

Zaujímalo by ma, na základe čoho si ľudia pred paneláky osádzajú takéto značky...

25. január 2022

Roman Šimo

Tiež by ma zaujímalo, na základe akých dôvodov sú tieto značky prideľované. Sú v meste ešte také, kde je uvedená ŠPZ, i keď tam parkujú iné vozidlá. V tomto prípade ale sa nedá len tak jednoducho určiť, kto má parkovať na vyhradenom mieste.
26. január 2022

LIBORIS

Keď je pod značkou EČV, malo by ísť o ZŤP, pod touto značkou ale nie je nič, preto ma to zaujíma, vraj je to platené parkovanie mestu, ale ak je to tak, tak to za chvíľu bude zas ako to sídlisko vyzerať, keď začnú byť roztrúsené značky pozdĺž chodníkov ku každému miestu? ...no typické Slovensko...zle a ešte horšie
26. január 2022

LIBORIS

Keďže som dával podnet aj na PZ SR, k môjmu obrovskému prekvapeniu ma telefonicky kontaktoval zamestnanec dopravného inšpektorátu, aby mi vysvetlil situáciu, je to síce nelogické, ale je to po novom značka aj pre telesne postihnutých, podľa nových smerníc že sa dokonca nesmie zverejniť EČV, ale aj pre ostatných, ktorí si o to požiadajú cestou mestského úradu a po schválení dopravným inšpektorátom si značku osadia a mestu platia každý rok za prenájom tohto miesta. Asi takto v skratke, myslím si, že nám príde vyjadrenie aj sem. Čo viem (nie z tohto telefonátu) jedná sa o sumu 200 eur ročne.
26. január 2022

Roman Šimo

Áno, už som spomenul, že ide o ochranu GDPR. Preto bez ŠPZ. Niekto si však namontuje samovoľne takúto značku a nikto to neskontroluje. Ak je však z toho príjem pre mesto, bolo by vhodné viazať peniaze na budovanie nových parkovacích miest. To sa týka lokalít v správe mesta. Tie v správe ŽSK sú v tomto asi obmedzené.
29. január 2022

Jaroslav YouYou

Mozno, ze na zaklade GDPR uz ani na autach nebudeme mat niekedy v buducnosti SPZ 😆
31. január 2022

Jan

Nájom za vlastne parkovanie je viac ako 600e je to aj niekde na stranke mesta. Platí sa aj dokonca daň. A platí sa aj za osadenie značky a striekanie miesta farbou asi 300e. Bolo mi zdelené že mesto má postupne rušiť takéto značky, lebo je to diskriminácia. Ale ako vidím opak je pravdou. A pracovník čo dané žiadosti schváluje asi by ho mala preklepnúť NAKA.
31. január 2022

LIBORIS

Čo ja viem, má ten prenájom stáť 200 € ročne, značku si platíte sám. Neverím, že by ľudia dali takéto nehorázne peniaze za to. Ja platím za garážový box vo veľkogarážach 8 eur mesačne.
04. február 2022

Milan

Podľa VZN č. 5/2011 by to malo byť 0,17€/m2/deň. Minimálny rozmer parkovacieho miesta je 2,2 m x 5 m = 11 m2. Takže ročne to vychádza 683€.
04. február 2022

Vlado

platí sa skoro 700€ rocne a ZTP to majú tuším za polovicu
04. február 2022

Roman Šimo

"Pekná" suma. Len či tieto miesta aj Mestská polícia bude dostatočne kontrolovať. Príliš tomu ani neverím a všetci budú ZŤP so zľavou. V horšom prípade si niekto "šikovný" takúto značku zadováži sám. Neviem si ale predstaviť, keď niekto iný tam zaparkuje a ako dokáže platca vyhradeného miesta, že tam má právo stáť práve jeho vozidlo.
15. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
23. august 2023

Matúš 👍

Medzitým bolo v iných podnetoch (ale aj v komentároch k tomuto) vysvetlené samosprávou a používateľmi, že ide o nové označovanie miest réservé pre ZŤP. Mohlo by sa uzavrieť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania