Sv. Cyrila a Metoda-stavby a budovy-zlý stav mostov (bezpečnosť)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení

Je v pláne rekonštrukcia cestných mostov na ulici Sv. Cyrila a Metoda. Zatiaľ bez termínu. Stav je však na pohľad vážny. Odpadávajú tam aj jednotlivé časti. Počas dažďa voda tečie takmer všade z betonáže. Je odhalená konštrukcia. Žiadam týmto o zhodnotenie aktuálneho stavu z pohľadu bezpečnosti chodcov i vodičov. Je potrebné vážne sa zaoberať možnosťou uzatvorenia mostov do času rekonštrukcie, prípadne obmedziť zaťaženie váhou vozidiel alebo znížiť rýchlosť na ceste, aby sa obmedzili vibrácie, ktoré môžu poškodenia urýchliť a zväčšiť.

05. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Súčasný stav evidujeme, aktuálne sa čaká na vydanie stavebného povolenia a následne bude spustený proces verejného obstarávania na dodávateľa. Predpokladaný začiatok rekonštrukcie je naplánovaný na september 2022. Jedným z opatrení, aby nedošlo k zhoršeniu stavu, bolo vylúčenie statickej dopravy z mostného telesa. Mesto Žilina.
Kto? Odbor riadenia projektov a investícií, Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
05. apríl 2022

Roman Šimo

Ďakujem za odpoveď. Do septembra 2022 je však dlhá doba. Išlo mi hlavne o to, aby bola do času rekonštrukcie zabezpečená čo najviac bezpečnosť chodcov i prípadne prechádzajúcich vozidiel a ich vodičov, keďže sa z mostov priebežne uvoľňujú jednotlivé časti.
08. október 2022

Matúš 👍

Mesto 14.09.22 vyhlásilo VO na zákazku Rekonštrukcia mosta na ul. Sv. Cyrila a Metoda, Žilina - Vlčince. Dĺžka trvania 420 dní. Predpokladaná hodnota 738 586,45 EUR bez DPH .
14. máj 2023

Roman Šimo

Na ostatnom výbore mestskej časti Vlčince, obyvatelia výrazne upozorňovali na aktuálny stav mostov a to hlavne v súvislosti s presunom ťažkých nákladných vozidiel z blízkych stavieb. Kontroluje niekto priebežne obidva mosty? V poslednom období boli prípady, že mostné teleso sa "nedožilo" rekonštrukcie. Je potrebné tam usmerňovať možno dopravu, aby vibrácie boli minimálne. Hádam niekto nechce nešťastie.
15. jún 2023

Roman Šimo

Možno mesiace, týždne či nebodaj dni, sa krátia...Hádam sa nič vážne neudeje.
08. júl 2023

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
23. september 2023

Roman Šimo

Aktuálne sú obidva mosty v rekonštrukcii. Premávka je povolená v jednom pruhu a pred pod ne, je zakázaný.
23. september 2023

Roman Šimo

...a prechod pod ne, je zakázaný.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania