Antona Bernoláka-cyklotrasa-nevhodne umiestnená

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení

Na chodniku zavadzia cyklotrasa. Cyklisti a chodci sa navzajom ohrozujú. Prosím urobte poriadnu cyklotrasu, nie nakreslenu na chodniku. Napr. tam, kde teraz parkuju auta.

29. máj 2022

Roman Šimo

Základ je, aby cyklisti a chodci dodržiavali praktické pravidlá. Žiaľ, často vidím aj tých, ktorí by mali ísť príkladom, jazdia napríklad v protismere cyklotrasy. Stav sa však zhoršil prítomnosťou reštauračných prevádzok, respektíve ich terás. Ubudol veľký kus chodníka a to hlavne v priestore pod vežičkami (laubne). Už dlhšie sa hovorí o rekonštrukcii trasy. V súčasnom stave je jediná možnosť zrušiť pás pre cyklistov na starom Bulvári v priestore chodníka. Riešiť sa to však bude musieť. Prepoj z centra mesta je dôležitý. Úroveň však musí mať určite iné parametre. Vraciam sa ale na začiatok komentára, že musíme k tomu prispieť všetci. Predovšetkým ale Mestský úrad a Mestská polícia majú určovať smer v riešení. https://www.odkazprestarostu.sk/zilina/podnety/72803/antona-bernolaka-cesty-a-chodniky-ine 
29. máj 2022

Martin

Chodím tadiaľ často ako chodec aj cyklista. Keď idem na bicykli, držím sa vo svojom pruhu a nejdem v protismere. Ak som chodec, nevstupujem do cyklopruhu a keď ho križujem, pozriem sa na obe strany. Keby tieto elementárne zásady dodržiavali všetci (dokážem ešte pochopiť malé deti), nie je absolútne žiaden problém. Pred pár rokmi som videl v Nemecku tiež stiesnené cyklotrasy kombinované s chodníkmi a fungovalo to. Keď to nejde tu, nech teda nastúpia policajti. Nemusia hneď dávať pokuty, stačia upozornenia.
30. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Rekonštrukcia Bulváru, ktorá zahŕňa aj predmetnú cyklotrasu, je aktuálne v príprave tak, aby všetci účastníci premávky mali vymedzený svoj priestor. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
18. november 2023

Martin

Chcem požiadať samosprávu, keď bude pripravovať revitalizáciu tejto časti Bulváru, aby sa vyvarovala podobne nebezpečnému riešeniu ako je na Štefánikovej, pri ktorom je cyklotrasa vedená medzi cestou a parkoviskom. Za vhodnejšie a bezpečnejšie považujem viesť cyklistov medzi parkoviskom a chodníkom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania