Bôrická cesta-cyklotrasa-neoznačená

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý

poprosím označenie cyklotrasy na cestu. Ale určite nie k parkovacím miestam, pretože, keď otvárajú autá nepozerajú, či ide cyklista .Poprosím o cyklotrasu bližšie k rodinným domom.

19. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Uvedené dopravné značenie je definované správne na základe vyhlášky č. 30/2020 Z. z. Ide o dopravné značenie č. 514 Obojsmerná jazda cyklistov, to znamená, že to nie je značenie cyklotrasy, ale len dodatková tabuľka pod značkou č. 321 Jednosmerná cesta. Umožňuje cyklistom jazdiť v oboch smeroch a upozorňuje vodičov motorových vozidiel jazdiacich po jednosmernej ceste na zvýšenie opatrnosti voči cyklistom v priebehu jednosmernej cesty.
Vodič motorového vozidla je povinný sa pri vystupovaní z vozidla pri parkovaní presvedčiť či pozdĺž jeho vozidla neprechádza iné motorové vozidlo, cyklista alebo chodec, ktorému by takýmto konaním spôsobil neočakávanú prekážku v jazde. Vodičom na to slúžia spätné zrkadlá. V prípade nedodržiavania pravidiel cestnej premávky je potrebné kontaktovať mestskú, prípadne štátnu políciu. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania