Smreková-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení

Navrhol by som na danej ploche rozsirit parkovacie miesta, nakolko je opakovany problem s parkovanim a na ploche sa uz roky takto parkuje. Hned vedla boli rozsirene 2 zelene parkovacie miesta (dlazdice s travou), taketo by sa dali osadit aj na tomto problemovom mieste. Je potrebne nie len postavit 2 miesta, ako to bolo spravene v minulosti, ale kompletne a hlavne funkcne zrevitalizovat cele parkovanie nanovo pri bytovom dome c.31. Dufam, ze to bude v silach nasho mesta. Dakujem pekne.

20. marec 2023

Občan

Ano, oboznamil som sa s navrhom na parkovacie miesta, co ste mi v linku zaslali. Tu si vsak tiez nemyslim, ze je to na ulici Smrekova 30 stastne riesenie, nakolko parkovacie miesta zasahuju podla mojho nazoru az moc do vnutrobloku a su priamo uz pri chodniku a kusok od hraciej plochy, ved zachvilku sa budeme prechadzat po vnutrobloku pomedzi auta a deti sa budu hrat na nich? Viem, ze nutnost vybudovat parkovacie miesta je ziaduca, ale nie podla mojho nazoru za kazdu cenu a neviem kto navrhol vybudovat tieto parkovacie miesta, co su uvedene v linku. Tu by som navrhol zotrvat v parkovani pri bytovom dome priamo od cesty a zachovat tak parkovisko len pri jednej strane domu a nerozsitovat ho az do vnutrobloku, do zelene, priamo kde sa prechadzaju ludia a hraju deti. V mojom navrhu nejde ani tak o vytvorenie cim vacsieho poctu parkovacich miest, ale o upravu travnatej plochy na parkovacie miesta pri tomto bytovom dome, bez toho aby sme nejako zasahovali do konfortu, respektive vyuzitia sidliska aj na ine ucely ako je parkovanie. Teda bod cislo 1 je hlavne uprava teraz poskotenej travnatej plochy a ked je v nedohladne vystavba novych rozsirenych miest ako uvadzate, tak spravme aspon nieco a upravme tu plochu co pisem. V prilohe posielam aj moj navrh, ide o vybudovanie a upravu travnatej plochy a s casti parkoviska s poctom miest na statie odhadom 8-10 miest.
20. marec 2023

Občan

Smutne na tom este je, ze ste moj navrh oznacili ako "Nerieseny", kedze navrh mate, tak ako ste mi poslali, vidim ale ze datum realizacie nie je stanoveny, je to len nedohladny plan... Tu by som sa chcel opytat, ci davate moznost priamo sa vyjadrit aj obcanom na danej adrese, v tomto pripade Smrekova 30 a 31, ktorych sa takyto zasah do zelene a konfortu vyuzitia sidliska bude priamo dotykat, co sa tyka vystavby parkovacich miest.
20. marec 2023

Matúš 👍

Portál označí podnet automaticky ako "neriešený" v prípade, že samospráva nevloží odpoveď do 14 dní.
20. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podnet bol pridelený zodpovedným osobám na preverenie a posúdenie možností jeho riešenia. Mesto Žilina
Kto? Odbor riadenia projektov a investícií

Ing. Zuzana Machynová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
20. marec 2023

Martin

Súhlasím s tým, že by sa malo vždy komunikovať priamo s dotknutými obyvateľmi. Zvolať schôdzu alebo pobehať byty a predstaviť viac variantov, nech si občania vyberú - napr.: bez zmeny, menší zásah do zelene, výraznejší zásah a pod....

V tomto konkrétnom prípade si ale myslím, že nové miesta, ktoré mesto navrhuje, by bolo možné od chodníka oddeliť zeleňou (stromy, kríky,...).

Tak či tak, stále sú to len kozmetické úpravy. Počet oficiálnych legálnych miest v rámci sídliska bude aj po navrhovaných úpravách naďalej o dosť nižší, ako je počet bytov. V tejto lokalite je navyše nešťastne riešené kolmé parkovanie priamo v hlavnej ceste. Toto dedičstvo z minulosti nie je veľmi bezpečné.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania