Baničova-vodorovná značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Daniel Gurský 19. marca 2023

Vzhľadom na to, že parkujúce automobily (väčšinou dokola tie isté) blokujú vstup na kontajnerové stojisko pre odvoz odpadu ako aj pre obyvateľov, ktorí vynášajú odpad, bolo by vhodné na tento krátky úsek nafarbiť aspoň vodorovné značenie v podobe žltej čiary, aby tu autá neparkovali a neblokovali toto stojisko. Po pridaní nových vylepšených kontajnerových stojísk sa tento problém ešte zintenzívnel, hlavne pre smetiarov.

20. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Gurský, ďakujeme za Váš podnet, postúpili sme ho na preverenie zodpovedným osobám. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Ing. Zuzana Machynová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
22. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, žltá čiara nie je schváleným dopravným značením podľa aktuálnej vyhlášky č. 30/2020 o dopravnom značení. Ul. Baničova je obojsmernou miestnou obslužnou komunikáciou a vodiči parkujúci pri smetných nádobách nielen blokujú vývoz odpadu ako aj prístup obyvateľom, naviac na obojsmernej komunikácii nedodržiavajú nariadenia zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke (pri zastavení a státí vozidla musí zostať zachovaný voľný jazdný pruh pre každý smer komunikácie v minimálnej šírke 3 metre).
Kontrola dodržiavania týchto nariadení všeobecnej úpravy cestnej premávky je v kompetencii polície. Akékoľvek dopravné značenie je len duplicitou nariadení.
Podnet z pohľadu realizácie dopravného značenia je bezpredmetný. Mesto Žilina.

Ing. Zuzana Machynová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
19. júl 2023

Daniel Gurský

DObrý deň,
fotka to asi nie dobre zachytáva, ale je tam priestor 3 metre a tým pádom ani mestská polícia s tým neurobí nič. Žiadam o zváženie, náklady na namaľovanie vodorovného značenia alebo zvislého sú minimálne a vyriešia tým veľa.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania