Pri Celulózke-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý

Pravidelné kolóny každé ráno od križovatky Košická x Pri Celulózke až po odbočku na vodné dielo, niekedy po kruhový objazd v Celulózke. Intervaly na semafore sú, zrejme, krátke.

25. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, riadenie cestnej svetelnej signalizácie na predmetnej križovatke je realizované v koordinácii s cestnou svetelnou signalizáciou v celom Meste Žilina na základe preferencie verejnej dopravy a dopravných prúdov na jednotlivých vetvách križovatiek. Križovatka má centrálne riadenie, sledovanie obsaditeľnosti jazdných pruhov detektoskopmi vo vozovke, kamerový dohľad atď. Z uvedeného je zrejmé že riadenie križovatky prebieha v reálnom čase podľa vyťaženia a frekvencie vozidiel v jazdných pruhoch.
Ide o automatizovaný systém. Tvorba dopravných kongescií v ranných špičkách je daná vysokou intenzitou vozidiel prichádzajúcich do Mesta Žilina po ceste I./18. Kapacita križovatky je daná, zmena signálov dopravného značenia prebieha v aktuálnom čase a tvorbe kolón nie je možné zabrániť. Mesto Žilina
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Ing. Zuzana Machynová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
25. máj 2023

Martin

Táto križovatka má videodetekciu. V niektorých prípadoch ku kolóne prispievajú aj samotní vodiči, a to rozbiehanm na zelenú vo veľkých rozostupoch.
Časť z dopravy na tejto križovatke je pôvodom z rajeckej doliny. Veľmi by pomohlo dobudovanie privádzača - obchvatu Porúbky a Lietavskej Lúčky.
25. máj 2023

Alexander Špánik

Ako bolo spomenuté vyššie, môžu za to šoféri. Pomalý rozbeh a zbytočné rozostupy. Zažil som situáciu, keď som stal ako 4 a neprešiel som a aj situáciu keď som prešiel ako 6. Križovatka je v poriadku. Brzdia to šoféri.
11. august 2023

Matúš 👍

Chodím tade denne, ale netvrdil by som, že vodiči tvoria až také rozostupy, aby sa stálo po odbočku na Vodné dielo.
06. september 2023

Matúš 👍

Situácia sa opakuje denne. Žiadne veľké rozostupy tam neboli.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania