Dolné Rudiny-zvislá značka-neaktuálna

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Matej 18. augusta 2023

Novo osadena zvisla dopravna znacka zakazuje vjazd aj cyklistom. Ako sa maju dostat z Doinych Rudin do podchodu pod Rondlom?
Prosim o zmenu dopravnej znacky B1 (zakaz vjazdu vsetkych vozidiel v oboch smeroch) za znacku B3 (zakaz vjazdu vsetkych motorovych vozidiel).

18. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, bol pridelený zodpovedným osobám na preverenie. Mesto Žilina
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia
18. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, tieto dopravné značky sú súkromným vlastníctvom ŽSR, ktorý si dali vypracovať projekt dopravnému projektantovi a následne pod odsúhlasený aj Okresným dopravným inšpektorátom. Mesto Žilina nie je vlastníkom a ani správcom tohto dopravného značenia. Dopravné značky sú osadené pri súkromnej ceste, ktorá taktiež nie je v správe mesta Žilina. Ak ste s dopravným značením nespokojný, je potrebné obrátiť sa priamo na ŽSR. Mesto Žilina.
18. august 2023

Matej

Dakujem, kontaktoval som ZSR, aj so ziadostou o vysvetlenie ucelu toho zakazu vjazdu. Ak nim ma byt zamedzenie parkovania pri trati, tak nie je ucinny, lebo auta tam parkuju stale a porusuju zakaz vjazdu.
18. august 2023

Martin

Zase sa rieši následok a nie príčina. Tie autá a samotný problém sa iba presunie inde v okruhu pár sto metrov. Je to len pohadzovanie horúceho zemiaku, kde každý (mesto, ŽSR atď.) sa hrá na vlastnom piesočku.
18. august 2023

Matej

Suhlasim, naviac stacilo osadit znacku zakaz statia, zakaz parkovania, alebo tam naviezt betonove zabrany, cokolvek... a nie hned to riesit takto drasticky. Aj keby sa v blizkosti trate nemalo parkovat, tak par metrov dalej sa da aj to ludia hojne vyuzivaju, a zakaz vjazdu znemozni aj to.
06. september 2023

Matej

No jo, dalsi predcasne uzavrety podnet...
ZSR mi, podla ocakavania, neodpovedalo, a ignorovalo ma. Okrem toho si nie som isty, ci si moze hocikto halabala osadzovat dopravne znacky, a nemusi na to mat vyjadrenie od dopravneho inspektoratu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania