Kamenná-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Miki Kovac 22. septembra 2023

Vzhľadom na neustále zápchy na kamennej aj vdaka nákladnej doprave a dlhodobemu neriešeniu problému prejazdnosti mestom nebolo by vhodné pouvažovať nad kruhovým objazdom kamenna bánovska cesta, Žilina je vysokoškolským mestom dopravy, môže niekto kompetnentný riešiť dopravu pre ľudí ktorí tu žijú ??? o sľubovanom prejazde z kamennej na bytčickú, ktorá by riešila priemyselnú zonu ani nehovorim, žiadne plány, žiadne vízie termíny ??? veď idú voľby aspon niečo naslubujte, bude sa toto mesto aj rozvíjať ???

22. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, bol pridelený zodpovedným osobám na posúdenie. Mesto Žilina
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia
23. september 2023

Miki Kovac

možno by sa zmestilo aj niečo takéto (obr.) ak by bol na kruhači dvojpruh prejazd by bol ešte plynulejší samozrejme potom by si to vyžadovalo zipsovanie do dvojpruhu napr. na kamennej smerom k pumpe by stačilo napojiť cca 20 m trojpruhu od pumpy ku kruhaku. Sú tam aj el. stlpy a ktohovie čo ešte ale ak by sa chcelo riešenie by sa určite našlo stačí sa pozrieť na malé kruháky na zavodskej ceste a predsa akotak riešia problém dopravy oproti klasickej križovatke ... najlepšie by bolo keby sa nakladná doprava riešila cez spojenie kammenej z bytčickou napojenim na slimakový nadjazd k metru.
23. september 2023

Roman Šimo

Problémom môžu byť súkromné parcely a to aj priamo v súčasnej križovatke. Je ale potrebná zmena v celej lokalite. Chýbajú chodníky atď.
09. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nové prepojenie medzi komunikáciami Kamenná/Štrková a ul Rajecká (napojenie na "slimák" pri Metre) je nereálne vzhľadom na skutočnosť, že všetky pozemky medzi týmito komunikáciami sú v súkromnom vlastníctve. Čo sa týka okružnej križovatky pri prevádzke Kinekus, tá zatiaľ nie je v pláne. Nie je však vylúčené, že sa uvedenou požiadavkou nebudeme zaoberať. Verzia s bypasom z ulice Bánovská cesta je nepravdepodobná vzhľadom na šírkové pomery uvedenej križovatky a na vysoký počet nákladných vozidiel smerujúcich práve na Kamennú/Štrkovú ulicu. Mesto Žilina
09. október 2023

Miki Kovac

no už vobec že niekto odpoveda obyvatelom je vysoko pozitívne ... každá predložená vec je z hladiska problemov takmer neuskutočnitelna, ale asi na to sú to spomedzi nas ludia, ktorí rozhoduju o nasom spoločnom záujme. Teda, aby sa nezastavili pred problemami ale hladali moznosti ako zlepšiť kvalitu života ľudí pre ktorých sa zaviazali konať. Jednou zo základných veci je doprava do školy, zamestnania atd. Samozrejme problem s pozemkami je dosť závažný, ale aj súkromné pozemky sa dajú odkúpiť pre dobro ostatných obyvatelova užívatelov mesta ...dôležité je, aby sa tým zaoberal niekto, kto má na starosti architekturu dopravy mesta a predkladal možné návrhy a riešenia. Tento moj podnet má práve takúto ambiciu, aby došiel do ruk, tých ktorí majú dostatočne kompetencie a skutočne chcú riešiť/zlepšiť dopravu v meste
09. október 2023

Martin

Prepojenie Rajeckej a Kamennej od Metra je uvedené aj priamo v strategických materiáloch mesta ako súčasť tzv. IV. okružnej. Takže to nie je nič nové. No podľa odpovede ho samospráva považuje za nereálne (ja by som skôr použil slovo komplikované).
Načo sa potom robia územné plány a generely, keď sa podľa nich nepostupuje? Aby boli len ako omaľovánka?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania