Uhoľná-chodník-znečistený

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
K R 23. októbra 2023

Dňa 23.10.2023 stav nového podchodu od ul.Uhoľná smer žel.stanica. Po daždi opätovne výrazne zatopené.Rozumiem plánu prác.Bolo by možné prestrešiť schodisko vedúce do podchodu od ulice Uhoľná,aby v pŕpade dažda nedochádzalo k zatopeniu?
Vďaka

24. október 2023

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Železnice slovenskej republiky
24. október 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt
24. október 2023

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet sme preposlali ŽSR, a.s., ktorú samospráva označila za zodpovedný subjekt.

S pozdravom,

admin Matúš
[email protected]
25. október 2023

Odkazprestarostu.sk

Odpoved ŽSR:

Dobrý deň,

k zaplavovaniu podchodu dochádza pri intenzívnych zrážkach – stekanie vody zo schodísk a zatiaľ nie je osadené čerpadlo v betónovej jímke.

Podľa potreby sa nasadzuje náhradné čerpadlo a zatopená časť podchodu sa vysušuje. Zastrešenie je tam plánované. Predpoklad jeho osádzania – I/2024.

Za spôsobené problémy sa ospravedlňujeme.



Prajem pekný deň,
Manažér externej komunikácie
_______________________________________

S pozdravom
Administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
08. január 2024

K R

Uhoľná-cesta-znečistená

Vážený pán primátor,vážení členovia stavebného odboru mesta Žilina,
Opätovne sa na Vás obraciam s prosbou o vyriešenie problému so zaplavujúcim sa podchodom z ulice Uhoľná smer žel.stanica.V prvom rade ďakujem za vyriešenie problému chýbajúceho prestrešenia.
K meritu veci-pred rokom v novembri 2022 ste nám sľubovali ako bude podchod dokončený do konca novembra 2023.Obrovská lož z Vašej strany voči občanom.Nedokážete manažersky zabezpečiť aspoň dôstojné podmienky pre ľudí prechádzajúcich touto lokalitou.Je to hamba,na Vás už slušný apel nefunguje.Vyhovárate sa na zhotoviteľa a pritom ste to Vy kto má zabezpečovať kontrolnú činnosť ma stavenisku.Príďte sa sami prejst podchodom,kde je voda vo výške 5cm-a nehovorte mi,že je to počasím a čerpadlo atď.Všetko nemiestne výhovorky ako sa čo nedá.
08. január 2024

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali ŽSR.

S pozdravom

administrátor Matúš
Odkaz pre starostu pre Žilinu
10. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

fotka zverejnená v podnete je z minulého týždňa. Zatopená časť podchodu bola po lejakoch (pravdepodobne sa to odohralo 2.1.) a následne v priebehu doobedia bola vyčerpaná a vyčistená. Nad podchodom je zrealizované provizórne zastrešenie. V súčasnej dobe je podchod suchý, schodisko a podesta sú zabezpečené proti šmýkaniu posypom štrkodrvou. V prílohe prikladáme foto.

Manažér externej komunikácie
22. január 2024

K R

Oceňujem,že problémy riešite.Vždy len od dažďa do dažďa.To ste naozaj pripravili projektovú dokumentáciu a plán prác tak amatérsky,že sa ešte rok budú po schodoch trápiť dôchodcovia,rodičia s kočíkmi,imobilní občania a ďalší ľudia,namiesto toho aby ste napr. dokázali odovzdať a riadne skolaudovať už funkčné a odskúšané výťahy?To fakt nikto na MsÚ ani u zhotoviteľa nevie premýšľať?Zbytočne mi budete odpisovať ako sa to nedá,že je to tak naplánované.Stále sa budeme točiť v jednom kruhu.Prajem Vám,aby ste mali bezproblémový priebeh prác.Nech teda v 2025 sa všetko dokončí!Či?Všetko dobré.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania