Rajecká ulica-dopravné značenie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Miroslav 06. februára 2019

Každonenná zápcha na Rajeckej ceste v Žiline. Nič sa stále nerieši. Prosím dajte tam dve online kamery, cez ktoré si vedia ľudia cez internet pozrieť aký je momentálny stav na ceste a prípadne zvolili inú alternatívu cesty domov. Napr. ľudia cestujúci do Turia, Porúbky a ďalej smerom na Rajec by mohli ísť smer - Rosina, Višňové, Turie atď.

Ďakujem pekne za zváženie podnetu

06. február 2019

Martin

Dal by som tam kruhový objazd a bolo by to vyriešené...
06. február 2019

Žilinčan

Podobne dopravne kamery by sa zisli aj na inych miestach v Ziline. Dalo by sa podla potreby zvolit inu trasu, alebo cas.
07. február 2019

Michal

Daná križovatka sa úplne zmení po dostavbe dialničného privádzača (ak som dobre pochopil plány malo by z nej byť Téčko), ale podľa mňa sa tam doprava rapídne zhorší keďže privádzač, ktorý mal odviesť dopravu z Rajeckej doliny, nebude pokračovať až za Porúbku ako pôvodne mal.
07. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ide o cestu I triedy I/64, ktorá je v kompetencii Slovenskej správy ciest. Môžeme však uviesť, že v tomto roku dôjde k úprave svetelnej križovatky na Rajeckej ceste, ktorú vykoná Národná diaľničná spoločnosť v súvislosti so spustením diaľničného privádzača Lietavská Lúčka – Žilina. Križovatka bude dynamicky riadená z centrály NDS a bude mať aj kamerový systém. Ďakujeme za podnet, Mesto Žilina.
07. február 2019

Miroslav

A budú tieto kamery prístupné online pre verejnosť?
07. február 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
o reakciu na tento podnet sme požiadali Slovenskú správu ciest.

Juraj Hurný
[email protected]
09. február 2019

Martin

Zápchy, ktoré sa vyskytujú popoludní v smere do Bytčice nevznikajú ani tak na samotnej križovatke, ale až za ňou - v Bytčici. Stačí pár ľavých odbočení pri hustej premávke a prúd vozidiel sa postupne zastaví. Alebo k nim dochádza následkom nehôd v Bytčici.

Online zábery z dopravných kamier sú bežné aj v iných mestách, dúfam, že Žilina nebude výnimkou. Okrem záberov z tejto križovatky sa môžu časom prenášať aj pohľady z križovatiek v centre a na Košickej, kde majú byť monitorovacie kamery namontované tento rok.

Samospráva: Pri rekonštrukcii svetelnej križovatky, ktorú vykoná NDS, netreba zabudnúť na systém preferencie pre vozidlá SAD a DPMŽ.
15. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Na pracovnom stretnutí zvolanom NDS 24.1.2019 v Žiline za účasti NDS, SSC IVSC Ža, KDI Žilina, Mesta Žilina, OÚ Žilina, projektantov bolo riešené napojenie D1 HP-LL na stávajúcu dopravnú infraštruktúru v uzle Žilina. Do konca roka 2019 sa bude v rámci riešenia upravovať aj predmetná križovatka „Solinky“ . Križovatka bude stavebne upravená, bude dynamicky riadená, kamerový systém bude k dispozícii zatiaľ len pre potreby Polície na ich operačnom stredisku. Po zapracovaní pripomienok zúčastnených do projektu, NDS zvolá ďalšie rokovanie.

S pozdravom,

Mgr. Lucia Karelová
hovorkyňa
Slovenská správa ciest
28. január 2020

Roman Šimo

Kto prechádza uvedenou križovatkou, mohol by zhodnotiť aktuálny stav. Aké zmeny sa udiali v roku 2019.
28. január 2020

Matúš 👍

Eštelen vraj začínajú práce na samotných vetvách budúcej križovatky Solinky. Zrejme ale v oplotenej oblasti okolo kruháča pri Metre, to je tiež súčasť budúcej križovatky. Pri tejto spomínanej križovatke som nedávno stavebné práce nevidel, ale aj to príde.
28. január 2020

Roman Šimo

Uvidíme, aký stav nastane po spustení privádzača, respektíve obchvatu Bytčice. Táto križovatka je naozaj jedna z výnimočných. Úspechom bude jej odľahčenie.
28. január 2020

Matúš 👍

Ešte doplním, ako by to malo vyzerať.
09. apríl 2021

Roman Šimo

Privádzač otvorený, i keď asi nie ešte všetky prípoje sú dotiahnuté. Zmena sa už dá posúdiť?
16. október 2021

Matúš 👍

Podnet bol na kamery. Tie asi nie sú zverejnené. Možno preposlať zodpovedným? Alebo už sa situácia neopakuje?
18. október 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet sme opäť preposlali SSC s prosbou o vyjadrenie k aktuálnemu stavu.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
11. február 2023

Martin

Kamery tam sú, ale majú zaťažko ich sprístupniť aspoň v nižšom rozlíšení.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania