Slovanská-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Jakub 09. februára 2019

Na ulici Slovanská dlhodobo bez pohnutia parkuje vozidlo zachytené na fotografii.
Strieborné vozidlo stojí bez pohnutia už niekoľko mesiacov, nálepky o STK a EK nemá a pravdepodobne slúži majiteľovi iba na "vyhradené parkovanie" (pravidelne za ním stáva čierne Audi a keď sa za toto vozidlo postaví niekto iný, majiteľ na neho zavolá policajtov, napriek tomu, že s vozidlom sa už niekoľko mesiacov nepohol).

11. február 2019

Odpoveď samosprávy

Podnet bol poslaný zodpovedným osobám na riešenie.
Kto? Mestská polícia Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
13. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Mestská polícia Žilina vykonala kontrolu vozidla na Slovanskej ulici a bolo zistené, že motorové vozidlo Renault Thalia ZA-264BL má platnú technickú kontrolu do 06/2020, čiže v zmysle zákona sa nejedná o vrak a majiteľ sa nedopustil žiadneho porušenia právnych predpisov.
Kto? Mestská polícia Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
13. február 2019

Jakub

Dobrý deň, ďakujem za vyjadrenie. Je nejaká iná možnosť, ako bojovať s takýmito arogantnými majiteľmi vozidiel, ktorí odstavia na parkovisku vozidlo, na ktorom nejazdia a dlhodobo blokujú parkovacie miesto?
15. február 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

dovolím si vyjadriť sa k predmetnej veci, bohužiaľ sa s takýmito vozidlami dá hýbať až v momente, kedy majú prepadnutú TK a EK. Do tej doby, tak ako píše pani Žureková, sa majiteľ nedopúšťa žiadneho porušenia právnych predpisov.

Juraj Hurný
[email protected]
20. február 2019

Kamil Pospíšil

Pán Jakub, buď bude ten majiteľ zaberať so svojimi dvoma autami dve parkovacie miesta, alebo jedno parkovacie miesto. Vám vyhovuje viac aby zaberal dve miesta?? Uvedomte si že on nezaberá zbytočne jedno miesto - on jedno miesto šetrí. Zabudnite na to, že ten pán má teraz možnosť parkovať pred svojim druhým autom, to je nepodstatné.
O pár vchodov daľej vlastní domovník s rodinou 3 autá a parkujú len na 2 miestach. Je to lepšie ako keby zaberal 3.

To že majiteľ zavolá políciu aj keď nepotrebuje s autom odísť, môže byť považované za vychcanosť, do momentu kým si neuvedomíte že nik na svete nepotrebuje aby sa ľudia naučili blokovať jeho vozidlo, s ktorým aktuálne nejazdí alebo jazdí menej. Neexistuje zákon určujúci kto môže ako dlho nejazdiť vozidlom.

Keď Vám ležia v žalúdku parkovacie miesta v tejto lokalite, tak Vám odporúčam radšej iniciovať, aby sa tam začalo parkovať priečne a nie šikmo, čím vzniknú cca 2 miesta, plus sa možno zväčší odstavná plocha. Ďaľej odporúčam odrezať/premiestniť tie konštrukcie na prášenie kobercov, získajú sa daľšie 1-2 miesta. V živote som nevidel využívať to viac ako 1ného človeka naraz, je to pozostatok z doby kedy sa to robilo častejšie. Nie je tam potrebné mať 3, stačí jeden a aj ten môže byť na tráve, ako je to o pár vchodov daľej.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania