Bôrická cesta-problémové parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Lukáš Podolan 11. februára 2019

Vzniká tu problém v tom, že táto ulica nemá po celej dĺžke chodník a niektoré miesta sú úzke aj pre prejazd len 2 vozidiel. Nakoľko sa neďaleko nachádza SEVAK v ranných a poobedných hodinách dochádza ku kolíznym situáciám, kedy je problém prechodu osobného a nákladného vozidla.
Aj napriek týmto situáciám obyvatelia týchto domov parkujú na verejnom priestranstve (chodník nie je dodržaný odstup auta 1,5 m ako definuje zákon), odkladajú smetné nádoby v stredy/štvrtky, kde je problém s peším prechodom. Nakoľko parkujú obojstranne na oboch stranách cesty, aj v protismere, vtedy je problém nie len s prejazdom vozidla ale takmer absolútnym problémom prechodu chodcov bez toho aby bol obmedzený a niekedy v zatáčke ohrozený.
Najviac je táto situácia známa počas školského roka, keď idú deti do školy.

11. február 2019

Odpoveď samosprávy

Podnet bol poslaný zodpovedným osobám na vyjadrenie.
Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
18. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Problém s parkovaním v tejto lokalite je známy. Parkujúci sú obyvatelia, ktorí tu bývajú a prirodzene potrebujú niekde zaparkovať svoje vozidlá. Kontaktovali sme Mestskú políciu Žilina a príslušníci MP v priebehu uplynulých dní informovali formou písomných upozornení vodičov zaparkovaných vozidiel o nutnosti dodržiavania všetkých ustanovení Zákona o cestnej premávke 8/2009. V nasledujúcich dňoch pristúpime k riešeniu zistených priestupkov aj s uložením príslušnej sankcie, respektíve oznámime priestupky, ktorých riešenie nespadá do kompetencie Mestskej polície príslušnému orgánu.

Kto? Mestská polícia Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
19. február 2019

Zeit Geist

Tomu trošku nerozumiem. Sú to obyvatelia rodinných domov s dvorom. Prečo teda neparkujú vo dvore? Nehovoriac o parkovaní firemných áut v križovatke. Skôr by to mal riešiť dopravný inšpektorát, keďže na ceste stoja autá a na cestu sa umiestňujú smetné koše. Keď to je dlhodobý problém, prečo nevytvoríte jednosmerku? A tým pádom máte kde rozšíriť chodník, dokonca bude aj kde parkovať.
12. november 2021

Matúš 👍

Ulica bude čoskoro zjednosmernená a budú tu vyznačené parkovacie miesta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania