Tajovského-stavby a budovy-zlý stav mosta (pri parku)

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený

Špatný stav mostu u nemocnice, odpadávají kusy betonu - možné nebezpečí pro návštěvníky parku.

10. február 2019

David Somol

Prosím administrátora o úpravu adresy podle mapy - má se jednat o centrum Žiliny, ne v Budatíne.
13. február 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Uvedený objekt patrí do kompetencie Slovenskej správy ciest, ktorú je potrebné v tejto veci osloviť.
13. február 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
na základe odpovede samosprávy oslovujeme v danej veci Slovenskú správu ciest so žiadosťou o riešenie.

Juraj Hurný
[email protected]
01. marec 2019

Roman Šimo

Tento most je v žalostnom stave aj na povrchu. Mali by asi SSC to toho niečo investovať.
02. september 2019

Matúš 👍

Bolo by, prosím, možné zaslať podnet SSC znovu? Nahlásený bol pred pol rokom. Bolo by vhodné, keby podali aspoň informáciu, či chystajú nejaké riešenie.
06. september 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame zodpovednej inštitúcii.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
23. apríl 2020

Roman

Bližšie neurčené práce prebiehali v tomto týždni na obidvoch stranách tohto mostného telesa. Mohlo sa jednať o diagnostiku mosta.
01. október 2020

Roman Šimo

Tento most má SSC v databáze uvedený ako stav zlý.
30. január 2021

Olga Chodelkova

Tajovského-Verejný poriadok-iné

Časť mostu pre peších ponad park Ľudovíta Štúra je v havarijnom stave. Dnes nám tesne vedľa kočíka s dieťaťom spadol kameň veľkosti mužskej dlane. Bolo by dobré zatiaľ miesto označiť a dať tam aspoň upozornenie o hroziacom nebezpečenstve. Jedná sa o frekventované miesto, kde sa radi schádzajú mladí a prechádzajú rodičia s deťmi . Ďakujem.
30. január 2021

Roman Šimo

Neviem, či sa čaká, kým tie betónové platne zo sklom spadnú dole. Či zrovna z tej časti to spadlo, no stačí to vidieť priamo na moste pri chodníku. Určite tam je nemálo toho na opravu a zjavne už to začína byť aj zdravie ohrozujúce.
12. február 2021

Roman Šimo

Rieši niekto tento most? Z pohľadu bezpečnosti to naozaj nevyzerá najlepšie. To sa musí raz niekomu niečo stať, aby sa konalo? Uvedomujem si, že sa jedná o náročnejšiu rekonštrukciu. Prečo to ale sa nemôže opraviť skôr, ako náklady budú oveľa väčšie. Sú tam priesaky. Padá betón na chodník...Žiadam, prosím ako obyvateľ mesta o urgentné riešenie v čo najbližšom možnom termíne.
25. február 2021

Roman Šimo

V danej veci som požiadal o pomoc poslancov za obvod a mám vedomosť, že následne sa informácia dostala aj k úzkemu vedeniu mesta. Verím, že sa podarí s SSC problém riešiť čím skôr, aby nevzniklo prípadné obmedzenie premávky na moste alebo i ohrozenie zdravia obyvateľov.
20. marec 2021

Roman Šimo

Video z uvedeného priestoru:
https://youtu.be/R7veJWu_4hQ
16. november 2021

Roman Šimo

Vyjadrenie SSC na moju žiadosť:
Ide o mostný objekt ev.č. 60-259G nad parkom Ľudovíta Štúra v mestskej časti Bôrik, most má určený stavebno-technický stav V.- zlý komplexnou diagnostikou mosta vykonanou v roku 2020. Na základe záverečnej správy je potrebné z dlhodobého hľadiska realizovať kompletnú rekonštrukciu mosta. Objekt je zaradený do poradia naliehavosti opráv, rekonštrukcií a prestavieb. Správca zistené poruchy monitoruje v zmysle platných predpisov. V roku 2021 bola na moste zrealizovaná oprava obrusnej vrstvy v rámci veľkoplošnej opravy vozovky cesty I/60 Žilina.
21. máj 2022

Roman Šimo

Odpadnuté kusy betónu na ceste naznačujú, že je potrebné havarijný stav riešiť. Ak bude betón padať na chodcov či prechádzajúce autá, budú sa možno mnohí dopytovať, kto je za to zodpovedný. Desaťročia sa vyhovárať na nedostatok financií už neobstojí. Je potrebné konať.
21. máj 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali SSC s prosbou o vyjadrenie k danému podnetu.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania