Za plavárňou-dopravné zrkadlo-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený

Navrhujem osadit dopravne zrkadlo pri vyjazde z parkoviska OC Dubeň pri Mountfielde. Je tu sice zakaz zastavenia ale nakladne vozidla ho nerespektuju a tak vzniká riziko koliznych situacii.

14. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Ďakujeme za podnet, pracovníci odboru dopravy vykonajú obhliadku a preveria potrebu osadiť dopravné zrkadlo v uvedenej lokalite.
Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
25. február 2019

Máša Hajdin

Za plavárňou-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Je potrebne riesit nebezpecny vyjazd z parkoviska od OC Duben pri Mountfielde. Nakladne auta stoja na ceste a kto vychadza z parkoviska ma problem vidiet ci spoza nakladaku nevyjde auto. Sucasne ten co vychadza dava logicky prednost sprava, ale prave to je opacne, auta iduce okolo parkoviska maju davat prednost, lebo je tam znacka Daj prednost v jazde. Vznika tu chaos.A parkujuce auta to viac komplikuju. Aj ked je tam znacka zakaz zastavenia, kazdý den tam stoja nakladaky, dodavky. Policia tam nemoze byt stale, treba to riesit inak, lebo vodici si zvykli tam stat. Dajte tam zltu ciaru alebo okruhle zrkadlo nech vodici maju vyhlad ked idu z parkoviska. A znacku daj prednost v jazde dat radsej na vyjazd.
04. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Na zmenu organizácie dopravy na prepojovacej vetve je potrebné vyčleniť finančné prostriedky na projektovú dokumentáciu. Vzhľadom na obmedzený rozpočet odboru dopravy sa budeme predmetnou situáciou zaoberať v roku 2020.
Pre doplnenie uvádzame, že dopravené značenie B34 zákaz zastavenia, ktoré je umiestnené na začiatku uvedenej ulice vľavo v smere jazdy na stĺpe verejného osvetlenia, je podľa vyjadrenia dopravného policajta KDI PZ SR platné pre pravý pruh jazdy, čiže cestu spájajúcu parkovisko OD Atrium Dubeň a neplatí pre spojovaciu komunikáciu medzi ulicami Vysokoškolákov a Za plavárňou.

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
04. apríl 2019

Peter Chromiak

Dobrý deň.
Sú dve možnosti riešenia:
1. Premiestniť značku zákaz zastavenia na ľavú stranu cesty. Aby spĺňala účel na ktorý tam bola osadená, t.j. aby tam nemohli parkovať nákladné automobily. Z tohto dôvodu som incioval jej osadenie, vďaka tomu ako je osadená tam môžu nákladné autá parkovať aj naďalej. Denno denne tam vznikajú kolízne situácie.
2. Jednoducho tam osadiť dopravné zrkadlo a hotovo. Parkovacie miesta by zostali zachované a vodiči vychádzajúci z parkoviska by videli prichádzajúce vozidlá. Toľko finančných prostriedkov asi máte vyčlenených.
15. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Na osadenie dopravného zrkadla alebo premiestnenie dopravného značenia je potrebné vypracovať projektovú dokumentáciu, keďže sa jedná o zmenu organizácie dopravy, na ktorú sa musia vyčleniť finančné prostriedky. V súčasnosti Mesto Žilina, odbor dopravy nemá vyčlenené tieto finančné prostriedky a predmetnou situáciou sa budeme zaoberať v budúcom roku, ako sme už uviedli. Mesto Žilina.

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
12. august 2019

Peter Chromiak

Dopavné zrkadlo už bolo osadené. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania