Za plavárňou-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 13. februára 2019

V úseku predajňa Mountfield - Park Ľ. Štúra chýbajúci chodník. Momentálne vyznačené iba čiarami na ceste, čo však nebráni vozidlám v týchto miestach parkovať. No i z pohľadu bezpečnosti, to optimálne riešenie určite nie je.

13. február 2019

Jozef

Presne tak, je to tam o držku.
14. február 2019

Michal Šutek

Ešte aj verejné osvetlenie je na druhej strane cesty. takže je tam tma.
15. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Mesto nemá v pláne výstavbu nového chodníka v danej lokalite. Podnet zaevidujeme a v prípade dostatku finančných prostriedkov sa spracuje projektová dokumentácia, vybaví sa stavebné povolenie a následne prebehne realizácia.
Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
21. jún 2019

Miroslav Suďa

Za plavárňou-chodník-chýbajúci

V oblasti za plavárňou je chodník z parku ukončený bez prechodu pre chodcov, ďalej za križovatkou pokračuje absolútne v nedostatočnej šírke a bez obrubníka len značením žltou čiarou. V danej oblasti je bezpečnosť chodcov riešená nedostatočne. V danej oblasti je potrebné zrušiť parkovanie pozdĺž cesty a v vzniknutom priestore vybudovať chodník s príslušným napojením na pešie koridory a križovanie cestných komunikácii poľa bezpečnostných štandardov.
21. jún 2019

Roman Šimo

Čo sa týka parkovania, tak v tomto, by bolo dobré uvažovať o vzdaní sa časti pozemku plavárne práve na parkovanie vozidiel. Problémom, môžu byť zasa prenajaté parcely priamo na kúpalisku. Chodník je už samostatná kapitola. Patrí zatiaľ medzi odsunuté problémy. Tento nedostatok ale treba určite riešiť, keďže sa jedná o frekventovanú lokalitu.
22. február 2020

Roman

Prízvukujem, že chýbajúci chodník je tam veľmi významným problémom. Chýbajú tam i obrubníky. Často sa vyskytujú kaluže. V podstate tak ľudia prechádzajú po ceste. Nebyť spomalovača, úsek by bol veľmi nebezpečný. S prihliadnutím na rozmery čiastočne zničeného trávnatého porastu a časti označenej žltou čiarou, sa dá uvažovať o dobudovaní chodníka s cyklochodníkom až takmer k Bôrickému parku. Prosím teda o ďalšie zváženie tohto podnetu. Nebolo by vhodné založiť to do "zásuvky", keďže sa jedná o jednu z najviac vyťažených miest v Žiline.
22. február 2020

Roman

04. marec 2020

Roman Šimo

Podľa aktuálnych informácií je v základnom štádiu, v podobe spracovania projektu, príprava dobudovania cyklochodníka až k parku Ľ. Štúra. Týmto, sa situácia v tejto časti mesta môže výrazne zlepšiť. Pretečie ale ešte asi veľa vody...
08. máj 2020

Roman Šimo

Správa k plánovaným cyklotrasám v meste Žilina a okolí:
http://www.zilina.sk/?page=ukazspravu&id=16801
28. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ulica za plavárňou si vyžaduje preorganizovanie dopravy za účelom zvýšenia bezpečnosti účastníkov cestnej premávky. Záujem mesta je vybudovať cyklochodník a chodník pre peších, ktorý bude spájať Park Ľudovíta Štúra s Univerzitnou ulicou. V rámci tohto zámeru bude potrebné vymedziť aj parkovacie plochy určené primárne návštevníkom plavárne, príp. okolitých prevádzok. Jedným z riešení, ako túto priestorovú situáciu upraviť, je zjednosmernenie tejto ulice. Na tento účel sa aktuálne pripravuje štúdia, ktorá navrhne priestorové usporiadanie komunikácie s napojením na chodník pokračujúci k Univerzitnej ulici. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
28. júl 2020

Roman Šimo

Ďakujem za potešujúcu informáciu a budem sa určite nielen ja tešiť na prípadný , verím že čo najvhodnejší výsledok.
03. august 2021

Michal Višňovský

nič sa nezmenilo ;)
29. august 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve na vyjadrenie.

S pozdravom,

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
30. august 2021

Roman Šimo

Snažil som sa získať informácie z konkrétneho odboru, no v mojom prípade bez odpovede.
08. október 2022

Matúš 👍

Mesto si dalo vypracovať projekt pre zákazku Chodník na ul. Za Plavárňou, Žilina - Bôrik. Dátum uzatvorenia zmluvy 01.08.2022.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania