Sv. Cyrila a Metoda-dopravné zrkadlo-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Patrik Kollár 14. februára 2019

Úsek rozdvojenia ciest pred benzínovou pumpou OMV. Na tomto úseku je
prechod pre chodcov ktorým sa vracajú školáci zo ZŠ sv.Gorazda domov v popoludnajších hodinách.Pri vchádzaní na prechod pre chodcov z tohto smeru osoba takmer vôbec nevidí zprava prichádzajúci automobil nakoľko je v tomto úseku cesta zakrivená a navyše často obsadená parkujúcimi vozidlami až niekoľko metrov pred prechodom.Osoba prechádzajúca cez cestu je nútená z dôvodu nedostatočného výhľadu zastaviť až na prechode pre chodcov a dávať prednosť idúcim vozidlám. Fotky vznikli v máji v čase od 12:35 do 12:41 tj. počas 6 minút.Žiadam touto formou o vyriešenie problému prípadne posunutím žiadosti na príslušny odbor a následným zabezpečením montáže zrkadla oproti prechodu pre chodcov. Ďakujem.

15. február 2019

Jan Gana

Ja by som poprosil tento podnet vyriešiť vodorovným dopravným značením ktoré nepovoľuje státie vozidiel v tom oblúku aby bola zabezpečená viditeľnosť a bezpečnosť cestnej premávky. Vozidlá na celej ulici nerešpektujú ani minimálnu vzdialenosť 5 m od hranice križovatky/prechodu pre chodcov. V roku 2018 tu už došlo k smrteľnej dopravnej nehode.
18. február 2019

Odpoveď samosprávy

Podnet bol poslaný zodpovedným osobám na riešenie.
Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
13. marec 2019

Magdaléna Hriadelová

Sv. Cyrila a Metoda-parkovanie-problémové

Dobrý deň, píšem odkaz o prechode pre chodcov na Vlcincoch od zastávky Sv. Cyrila a Metoda smerom ku pumpe Omw. Prechod je síce zvýraznený svietiacou tabuľou, ale auta tadiaľ chodia 50tkou a keď chce človek prejsť na druhu stranu vo výhľade na cestu mu prekážajú auta ktoré parkujú v blízkosti prechodu. Mam každý deň strach keď vstupim na prechod ci nepôjde auto tak rýchlo ze by mňa aj s deťmi zrazilo. Navrhujem tam dat retarder alebo úplne zakázať parkovať na tej strane kde zavadzaju auta vo výhľade pri prechádzaní alebo nájsť ešte iné vhodné riešenie. Veľmi pekne ďakujem
13. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Mesto Žilina neuvažuje s osadením dopravného zrkadla. Statická doprava parkujúca v priestore križovatke je definovaná v zákone o cestnej premávke. Vodič nesmie zastaviť ani stáť na priechode pre chodcov alebo na priechode pre cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred nimi, na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou. V prípade podozrenia z nedodržiavania zákonných noriem je potrebné kontaktovať Mestskú políciu Žilina alebo štátnu políciu, ktorí môžu okamžite na mieste riešiť prípadný priestupok.Pre doplnenie uvádzame, že spomaľovacie prahy nie je možné montovať na trasy MHD. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy MsÚ Žilina, Mestská polícia Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
13. marec 2019

Jan Gana

Neviem ako na to vobec reagovat...Denne to tam vyzera rovnako, MP to neriesi ani na podnet. Kazde rano je tam prislusnik MP na prechode ked idu deti do skoly. Dajte mu denne 10 papuc a nech im tam rovno osadi. Ja na MP uz nemam energiu volat. Ludovo sa tomu hovori “lamparen”
19. marec 2019

Patrik Kollár

Jasne ze není možné tam dať retardéry kôli trolejbusom,kamiónom atď.
Ale asi sa nepochopilo že ide o retardéry ako sú v pod Strečnom v strede cesty ktoré by boli osadené cca 10-20 m pred prechodom na tej strane kde parkujú tie autá. Proste aby tam nemohli tie vozy vojsť a parkovať. Plus osadiť vľavo značku zákaz parkovania. To čo rieši zákon vo vyhláške tých 5m pred prechodom v tomto prípade nepostačuje nakoľko sa jedná o veľmi neprehľadný a nebezpečný prechod pre chodcov. Veď tá pani na fotografií stojí takmer v strede prechodu pre chodcov aby videla či môže ísť na druhú stranu ! Tak tiež nechápem takú odpoveť samosprávy. Veď popoludní tade chodia deti zo školy a v tom čase tam už mestská polícia nedohliada. Treba konať preventívne vzhľadom na zdravie a bezpečnosť ľudí a nie sa odvolávať na vyhlášku o cest.premávke alebo zodpovednosť majiteľov parkujúcich vozidiel. Ďakujem za pochopenie.
08. apríl 2019

Patrik Kollár

No podobne zábrany ako na Okružnej pri jazykovej škole ktoré by boli tam kde teraz autá nemajú čo parkovať. Aby chodci hlavne deti mali lepsí výhlad na cestu.
13. máj 2019

Jan Gana

Dobry den, ubehli viac ako 3 mesiace, aktualne tesne pred prechodom stoji zeleny Citroen s osadenou ''papucou'' uz 2 tyzdne. Prva moja otazka je, ci sa to mieni vyriesit este toto volebne obdobie - nechapem co na tom tolko trva. Druha moja otazka sa tyka toho vozidla - pokial nedokazete zabezpecit odstranenie vy, nahlasim ho tento piatok 17.5.2019 ja na policiu SR- priestupok v bezpecnosti a plynulosti cestnej premavky. Pokial to neprekaza vam kompetentnym na mestskom urade, tak nam obyvatelom z tejto casti mesta ano.
03. október 2019

Roman Šimo

Ak nenastali výrazné zmeny, keďže samospráva dopravné zrkadlo neplánuje namontovať, mohol by sa podnet označiť ako uzavretý. Bolo by však dobré, aby to odobril niekto kto pozná situáciu aktuálne.
04. október 2019

Patrik Kollár

Bývam blízko a vidím.
Kto prechádza cez tento prechod?
Dospelý,starší a hlavne deti vracajúci za zo školy. Niektoré zastanú na druhej zebre lebo nevidia.A potom sa jednoducho rozbehnú. Kto tade ešte chodí? Okrem iných aut aj superrýchle autíčka - rozvoz PIZZA. A toho čo som videl veru 50tku na tachometri nemal.
Patrik
04. október 2019

Patrik Kollár

Doplnenie fotodokumentacia
04. október 2019

Roman Šimo

Čiastočne ten úsek tiež poznám a podľa môjho úsudku veľký problém robia naozaj tie parkujúce autá. Je inak nepochopiteľné, že už hlavne kôli neďalekej škole sa na priechodoch niekoľko rokov cez všetky cestné úseky v tejto lokalite neurobili potrebné opatrenia. Ja sám som mal neraz výhľad na prichádzajúce autá dosť obmedzený a to aj na priechode, kde autá prichádzajú od ul. Košická. Súhlasím teda s riešením, ktoré môže pomôcť zvýšiť bezpečnosť chodcov i motoristov.
05. október 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
18. december 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
03. január 2020

Jan Gana

Tak ako doriesime to do jedneho roka ale pockame do dalsich volieb 😎
03. január 2020

Patrik Kollár

Dobrý deň. Jasné že doriešiť. Stretnime sa a pohovorme o probléme. Ak by mesto, samospráva,DI, vlastník cesty, povolil, dáme tam napr. betónovú zábranu a bude.
16. február 2020

Jan Gana

Tak uz to mame rok 😉 pockame si na nejaku smrtelnu nehodu vazeny odbor dopravy?
16. február 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
06. júl 2020

Jan Gana

prikladam pre pripomenutie par fotiek tragickej nehody z cias ked sa neriesilo ani parkovanie nakladnych vozidiel na tejto ulici. Mozno ked vyhasne dalsi zivot zacne sa riesit dlhodobe parkovanie vozidiel na tejto ulici na neprehladnych miestach v rozpore so zakonom...
08. júl 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
16. október 2021

Matúš 👍

Vie niekto posúdiť zmenu? 2,5 roka.
03. september 2022

Jan Gana

3,5 roka…
10. september 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
20. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Mesto Žilina neuvažuje s osadením dopravného zrkadla. Statická doprava parkujúca v priestore križovatke je definovaná v zákone o cestnej premávke. Vodič nesmie zastaviť ani stáť na priechode pre chodcov alebo na priechode pre cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred nimi, na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou. V prípade podozrenia z nedodržiavania zákonných noriem je potrebné kontaktovať Mestskú políciu Žilina alebo štátnu políciu, ktorí môžu okamžite na mieste riešiť prípadný priestupok. Pre doplnenie uvádzame, že spomaľovacie prahy nie je možné montovať na trasy MHD. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina
21. marec 2024

Jan Gana

Bravo, po 5 rokoch takato odpoved. A teraz sa uz moze pit kava, vyriesene.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania