B. S. Timravy-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Palino K 15. februára 2019

Prečo zamestnanci a navštevníci Klientskeho centra na vlčincoch parkuju na parkoviskách pre obyvateľov vlčiniec. Obyvatelia sidliska takto nemaju kde zaparkovať svoje autá.

20. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Mesto Žilina má v Klientskom centre na ul. Vysokoškolákov len dve pracoviská: Ohlasovňu pobytu a Matričný úrad. Podľa dostupných informácií klienti našich pracovísk parkujú bez problémov na krytom parkovisku priamo v budove. Klientske centrum Žilina a Okresný úrad Žilina v budove Europalace však patria pod správu Ministerstva vnútra SR, takže s podnetom týkajúcim sa parkovania je potrebné kontaktovať ich. https://www.minv.sk/?klietske-centrum

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
20. február 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali Klientskému centru Žilina.

S pozdravom

Juraj Hurný
[email protected]
27. február 2019

Žilinčan

"...parkoviskách pre obyvateľov vlčiniec..." ??? ostatny nemaju narok?
28. február 2019

Zeit Geist

Súhlasím, ak chcú mať nárok ako ostatné mestské časti aj tu by sa mali zriadiť rezidentské parkovacie zóny a vyriešilo by sa aj parkovanie dodávok, neobyvateľov a pod. Navyše na mestských rezidentských zónach si je možné toto parkovanie zakúpiť na krátky čas, čo znamená, že aj my domáci nemáme zaručené parkovanie a pritom si za neho musíme ročne platiť. A aj to si nie som istý, že ak túto kartu počas roka vrátim, či mi parkovacia spoločnosť vráti aspoň alikvótnu časť... a k sídlu, kde sa nachádza parkovacia spoločnosť a k otváracím hodinám sa už vôbec radšej nevyjadrujem...
05. marec 2019

Žilina

Ak to nieje vyhradene parkovisko, alebo rezidentske parkovisko, tak tam moze parkovat kazdy. Dokonca nemusi byt ani zo Ziliny. Aj ked sa to niekomu nepaci.
26. august 2019

Roman Šimo

Okresný úrad sa asi ani nevie alebo nechce k uvedenému problému vyjadriť, keďže problém je vytvorený s parkovaním aj na ulici Vysokoškolákov. To všetko spôsobila vrchnosť na Ministerstve vnútra. Pravdepodobne tam, by sa bolo vhodné pýtať, no zodpovední sú už možno "za vodou". Logicky najvhodnejšie riešenie sa môže zdať zbúranie časti priľahlého "Centra" alebo oživiť priestor vedľa Europalacu pri predajni nábytku a vybudovať tak nové parkovisko. Inak sa nič nezmení. Až kým klientské centrum nepresťahujú na iné miesto. Súčasný stav ukazuje, ako sa myslelo na klientov a obyvateľov uvedenej lokality. Treba ešte spomenúť, že most prechádzajúci od spomenutej ulice je v nie dobrom stave
03. október 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali zodpovednej inštitúcii.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
18. december 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme poslali na MINV, Centrum podpory Žilina.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
08. apríl 2020

Palino K

Už tu neparkuju len návštevníci KC ale aj zamestnanci a dokonca aj majitelia bytov z Europalacu. Takže asi tak.
Pre Žilinčan z27. február 2019
"...parkoviskách pre obyvateľov vlčiniec..." ??? ostatny nemaju narok? Maju narok ale pri stavbe obytného domu (panelak) existuju aj nejake normy, kde je uvedený aj počet parkovacích miest, ktore maju byť pri bytovom dome. Tak ako su normy na veľkosť napr.parkovacieho miesta pre ZTP a pod...
08. apríl 2020

Matúš 👍

Mesto síce odkázalo na MinV, ale parkovisko na ul. Timravy je mestské a ono teda môže značkami upraviť parkovanie pre domácich.
07. október 2020

Matúš 👍

Bez odpovede. Mesto by sa mohlo vyjadriť, či plánuje nejak obmedziť vjazd pre nerezidentov, ak nie, podnet by sa mohol uzavrieť.
07. október 2020

Roman Šimo

Majme v rukách Žilinskú parkovaciu spoločnosť a potom možno sa budú diať zázraky oveľa väčšie. Teraz sa to parkovanie možno zhorší vybudovaním ohradníkov na ulici Vysokoškolákov. Čo vnímam pozitívne z dôvodu neničenia trávnatej plochy. Nikde však tie vozidlá sa presunúť musia. Vraj ale v garážach Europalace sa dá bez problémov zaparkovať, tak neviem kde je pravda.
07. október 2020

Palino K

ad:Roman Šimo, v garážach Europalace sa dá bez problémov zaparkovať ale za POPLATOK !!!
07. október 2020

Roman Šimo

Palino K. ďakujem za upresnenie. Mal som informáciu, že je to bez problémov. Slovo poplatok nepadlo. Tak, ako v meste, asi aj tu tí, čo peniaze majú, tak parkovné neplatia a postávajú všade naokolo. Vidím tie "limuzíny".
08. október 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Žilina
03. január 2022

Matúš 👍

Zmena ÚP č. 8 rieši umiestnenie hromadných garáží v tejto lokalite NA PLOCHE SÚČASNÝCH PARKOVÍSK. Súčasťou bude môcť byť viacúčelový priestor slúžiaci potrebám obyvateľstva v nadväznosti na pešiu lávku vyúsťujúcu do funkčnej plochy s nadväzujúcim obytným územím s hromadným bývaním a zriaďovať funkcie, ktoré dopĺňajú v obchodnej vybavenosti a nevýrobných službách jej hlavný účel.
27. január 2022

Roman Šimo

Súkromný investor nedávno predstavil projekt zapusteného parkovacieho domu na blízkom pozemku. Od projektu sa nakoniec ustúpilo. Avšak práve tak, by mohli byť vybudované v réžii mesta parkovacie domy medzi ulicami B.S.Timravy a Obchodná, na ploche existujúcich parkovísk.
26. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, uvedený podnet bude vyriešený len rezidentským parkovaním na sídliskách. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania