Za plavárňou-priechod pre chodcov-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý

Nebezpečný úsek pre chodcov na koľko nieje vytvorený priechod pre chodcov a taktiež tu končí cestička pre cyklistov. Vodiči väčšou rýchlosťou odbočujú do zákruty a nie vždy si všimnú chodca. Potreba riešiť !

16. február 2019

Róbert

Pripájam sa k podnetu. Písal som to už predchádzajúcemu primátorovi. Na môj dotaz prečo neprinútia majiteľa rozostavanej jamy, aby sprístupnil chodník, ktorý je za plotom a zariadil si plot iným spôsobom, mi bolo odpovedané, že chodník nie je vysporiadaný, a že mám používať chodník okolo zastávky autobusu (Vysokoškolákov, Plaváreň). Problém je ale v tom, že chodníky a cyklocesty nepokračujú prechodom pre chodcov a cyklystov. Je to naozaj veľmi nepríjemná situácia na tomto mieste.
19. február 2019

Andrej Jaššo

Pravda. Siel som tade minule so zenou ktora este vtedy tehotna a skoro nas naburali. Blby pocit ked prechod ktory by tam mal byt vizualne ani prakticky neexistuje. Ak by sa vodic co nepozna zilinu mal riadit vodorovnou znackou nema sancu.
21. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Mesto Žilina v súčasnosti na danom mieste neuvažuje vybudovať priechod pre chodcov.
Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
21. február 2019

Ivan

Jedna vec je, že mesto neuvažuje ale druhá vec je že je to podrobné v záujme bezpečnosti
21. február 2019

Róbert

Čakal by som v odpovedi mesta aspoň dôvod prečo "neuvažuje" vybudovať priechod pre chodcov na danom život ohrozujúcom mieste. Aj keď negatívna odpoveď, ale mala by byť zdôvodnená. Inak je načo potom táto stránka? Je ľahké úradníkovi povedať: zamieta sa. Ťažšie je už dôvodiť. Ale to už by malo byť akosi súčasťou občianskej spoločnosti.
BTW - Na Vlčincoch pribudli nové prechody (čo je inak super) aj na menej nebezpečných a menej frekventovaných miestach. Náklady na prechod /nie až tak horibilné/ a trochu námahy vybavovania s policajtmi za tú bezpečnosť stojí.
22. február 2019

Odpoveď samosprávy

Pre doplnenie uvádzame, že pre vybudovanie nového priechodu pre chodcov je nutné vypracovať dopravný projekt, ktorý musí byť schválený Okresným dopravným inšpektorátom. Ďalej je potrebné vyčleniť finančné prostriedky z rozpočtu mesta na samotnú realizáciu. Musí sa zabezpečiť vodorovné a zvislé dopravné značenie a aj nasvietenie priechodu, čo je finančne náročné a v tomto roku nie sú na takýto projekt vyčlenené finančné prostriedky. Podnet sme zaevidovali a bude riešený v ďalšom období.



Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
04. marec 2019

Samuel Haas

chýbajúce značenie prechodu pre chodcov, čiary tam boli už nie sú, vodiči tade lietajú jak blazen nedávajú prednosť chodcom
09. august 2020

Roman Šimo

Vysokoškolákov-priechody smerujúce do oplotenia

Vyznačený priechod smerujúci do oplotenia pri Mestskej plavárni. Chodník mal byť ukončený možno upozornením. Nie všetci máme schopnosti prechádzať stenou. Horšia anomália ako na Košickej ulici.
09. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dopravné značenie chodníka pre chodcov bolo v uvedenej lokalite obnovené, vedie však k súkromnému pozemku, ktorého oplotenie sa nachádza v mieste pôvodného chodníka. Uvedomujeme si zložitú dopravnú situáciu v danom úseku, avšak v súčasnosti neevidujeme iný vhodnejší variant, ako uvedenú situáciu riešiť. Chodci i cyklisti majú momentálne možnosť využívať chodník na Ul. vysokoškolákov.

Mesto Žilina.
09. august 2020

Roman Šimo

Ďakujem za odpoveď. Ako som už spomínal, na konci respektíve na začiatku chodníka mohlo byť vyznačené ukoncovacie značenie. Takto zbytočne boli vynaložené náklady na priechod, ktorý týmto sa stal len maľbou na ceste.
09. august 2020

Roman Šimo

Prosím zmazať môj posledný komentár. Mal byť určený k inému podnetu. Ďakujem.
09. august 2020

Roman Šimo

Ospravedlňujem sa. Zlúčili ste môj podnet s iným. Nie je v tom celkom totožný problém. Pravdepodobne OpS tak urobil na základe odpovede z mesta.
12. november 2020

Roman Šimo

Čo sa týka značenia priechodov smerovanych do oplotenia, požiadal som o stanovisko Dopravný inšpektorát. Podľa ich vyjadrenia, by mala byť zo strany mesta realizovaná zmena - úprava uvedenej križovatky a to hlavne z pohľadu väčšej bezpečnosti chodcov, cyklistov a samozrejme aj vodičov motorových vozidiel.
09. december 2020

Roman Šimo

Nezmyselný priechod bol zatretý, ďakujem. Treba už len veriť, že MÚ vyrieši situáciu v danom priestore čo najoptimálnejšie s ohľadom na bezpečnosť.
12. január 2021

Roman Šimo

Pribudlo aj značenie upozorňujúce na ukončenie chodníka. Nebyť zaradenia tohto podnetu do iného, išlo by v podstate o vyriešenie problému. Vieme (ak niekto toto číta) ale predsa, že celé to tam je v stave zlých riešení. Jedine čakať asi na súkromnú dostavbu oproti.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania