Kubínska-zle umiestnené koše

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Michal 21. februára 2019

Dobry den, Chcel by som sa opytat na dovod umiestnenia desiatich kontainerov priamo v krizovatke Kubinska a Martinska. S tymto umiestnenim je viacero problemov;
- miesto ulozenia kontainerov na jednej uhladnej kope su takto roztahane a nie je to velmi esteticke, skor to budi dojem getta (vid priloha)
- ked uz nie je volne miesto, ludia zvyknu parkovat v krizovatke priamo pred kontajnermi a tak dochadza k blokovaniu pristupu k nim a poskodzovaniu majetku (lamanie stieracov)
- krizovatka je pomerne frekventovana a dost aut sa v nej otaca, co sposobuje roztahanie vypadnuteho odpadu po celej ulici.
- par metrov od tohto miesta je zjavne vyhradene miesto na kontajnery (vyznacene cerv. na obr) presunutie sem by vyriesilo vsetky problemy
Viete poradit co sa v tejto veci da urobit? Dakujem [Bako]

21. február 2019

Martin

A čo tak na kontajnery využiť plochu medzi súčasným umiestnením a chodníkom? Podľa mňa lepšie, ako keby mali zaberať parkovacie miesta.
21. február 2019

Peter

Martin, to nie sú parkovacie miesta, ale miesta na koše, kde sa parkuje. Navyše nemôžete dať koše len tak na trávu, tam treba povrchovú úpravu. Asfalt, betón alebo zatrávňovače.
22. február 2019

Martin

Nemyslel som, samozrejme, ich umiestnenie na tráve, ale s vybudovaním na to určenej plochy, prístrešku a pod. Neviem či fotografia skresľuje, ale zdá sa, že spodná časť červeno ohraničenej plochy sú 3 vyznačené parkovacie miesta a vrchná časť betónová zóna pre kontajnery.
25. február 2019

Palo

Takéto umiestnenie kontajnerov na križovatke je v prvom rade nebezbečné.
Malo by sa urýchlene zmeniť bez ohľadu na to či zaberie nejaké dodatočné parkovacie miesta alebo nie.
26. február 2019

Martin

Súhlasím, že problém treba vyriešiť, okolo kontajnerov sa hromadia odpadky a pôsobí to horšie ako predtým. Problém s parkovaním na sídlisku by sa mal riešiť iným spôsobom.
01. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Podnet sme poslali zodpovedným osobám na riešenie.
Kto? Odbor životného prostredia MsÚ Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
12. marec 2019

Michal

Dobrý deň pani Žureková,
Bolo by možné vyzistiť od odboru životného prostredia MsÚ Žilina či sa niečo v tejto veci deje alebo bude diať? Sú to tri týždne od Vašej odpovede a nechcem, aby sa na túto vec zabudlo. Ďakujem
12. marec 2019

Michal

Pardon, dva tyzdne. Tri tyzdne su to od zadania podnetu na portal.
15. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Preverili sme situáciu avšak miesto, ktoré je zakrúžkované na fotografii červeným nie je stojisko pre kontajnery, ale parkovacie miesto. Tam nie je možné kontajnery umiestniť. Počet kontajnerov v uvedenej lokalite je stanovaný na základe počtu obyvateľov s trvalým pobytom a pri zohľadnení potrieb triedeného zberu. Kontajnery sú umiestnené z nášho pohľadu na vhodnom mieste, aby boli ľahko dostupné pre obyvateľov sídliska. Ak dochádza k roznášaniu odpadu okolo košov, to je žiaľ o nedisciplinovanom prístupe občanov, ktorí odpad nestlačia alebo hádžu mimo kontajnery. Odvoz všetkých kontajnerov je zabezpečovaný pravidelne v zmysle schváleného harmonogramu. A parkovanie pred kontajnermi, navyše v križovatke, je porušenie všeobecne záväzných predpisov, to by si mali vodiči uvedomiť.

Chápeme Váš podnet, ale keďže v tejto oblasti v súčasnosti nie je vybudované stojisko pre kontajnery, nie je možné koše premiestniť inam. Buď by zabrali trávnaté plochy alebo miesta na parkovanie. Odbor životného prostredia má naplánované vybudovanie stojísk pre kontajnery aj v tejto lokalite, projekty sa riešia postupne podľa toho koľko finančných prostriedkov schváli mestské zastupiteľstvo v Žiline. Ďakujeme za pochopenie. Mesto Žilina


Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
15. marec 2019

Palo

Parkovanie v krizovatke je porusenie predpisov. Aky je rozdiel medzi zaparkovanym kontajnerom a autom?

Umiestnenie kontajnerov v krizovatke je tiez proti predpisom, ohrozuje bezpecnost a malo by sa bezodkladne riesit.
18. marec 2019

Michal

Palo; rozdiel je v tom ze auto ma rucnu brzdu a nebeha si po krizovatke ked sa do neho oprie vietor.

"Kontajnery sú umiestnené z nášho pohľadu na vhodnom mieste" - dovolim si tvrdit, ze ani po dlhsej uvahe neviem prist na nevhodnejsie/nebezpecnejsie umiestnenie.
25. august 2019

Michal H.

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
05. marec 2020

Roman

Aktuálny stav.
V budúcnosti, ak to podmienky tam dovolia, vhodné by bolo využiť priestor za smetnými nádobami, kde by boli zabudované polopodzemné kontajnery.
08. júl 2021

Roman Šimo

Smetné nádoby sú stále na svojom "starom" mieste a pravdepodobne tak to zostane ešte nejakú dobu.
08. júl 2021

Michal

Co je velmi smutne
08. júl 2021

Roman Šimo

Výstavba stojísk je vraj v príprave, no veľa možno záleží aj na poslancoch za obvod, aby to finančne presadili. Nielen na Vlčincoch sú s umiestnením košov problémy a nevyzerá to naozaj pekne. Čo už, keď počet kontajnerov sa zvyšuje z dôvodu recyklácie. V neposlednom rade produkujeme veľmi veľa odpadu. Súčasné a hlavne budúce vedenia mesta sa s tým musia vážne "popasovať".
09. júl 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
30. jún 2022

Roman Šimo

Bez zmeny.
05. júl 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
18. október 2023

Michal

Predpokladam, ze v tomto pripade nie su ziadne novinky. Zivotne Prostredie a zastupitlestvo planuje a planuje uz od roku 2021..
18. október 2023

Roman Šimo

V súčasnosti sa pripravuje Urbanistická štúdia Vlčince III.. Uvažuje sa skôr s umiestňovaním zapustených kontajnerov. Samozrejme, ako podmienky to dovolia. V prípade záujmu, by sa možno stíhalo to odoslať aj na ÚHA a zapracuje sa problém po zvážení do štúdie.
20. február 2024

Roman Šimo

Na blízkom trávniku, je plánované umiestnenie stojiska na kontajnery alebo polopodzemné kontajnery, podľa novej urbanistickej štúdie.
20. február 2024

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom

administrátor Matúš
Odkaz pre starostu pre Žilinu
20. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Ako bolo uvedené v novej urbanistickej štúdii je plánované s novým miestom pre smetné nádoby. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania