Baničova-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Veronika 21. februára 2019

Prosim o odstranenie neporiadku na ulici Banicova neparne cisla ale vlastne je to problem celeho Hajika.Na zemi je neskutocne mnozstvo odpadkov po celom sidlisku a samozrejme vsade po zemi psie exkrementy po tom ako zmizol sneh.za minule roky sa to riesilo pravidelne aktivacnymi pracami,dokonca si pamatam ako boli na psie exkrementy nasadzovane take vozicky akoby vysavace ktore upravovali travniky a chodniky.ja naozaj neviem kde su nasi poslanci za Hajik,najma ten novy,ked toto je uz moj treti podnet,ktory je do oci bijuci a nic z toho sa proaktivne neriesi.Ulica Banicova neparne cisla zeleny panelak je takmer po kazdej stranke-ci uz lavicky,preliezky alebo neporiadok-jedna tragedia. Dakujem za vyriesenie problemu.

01. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Podnet sme poslali zodpovedným osobám na riešenie.
Kto? Odbor životného prostredia MsÚ Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
18. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň ďakujeme za podnet. V tejto lokalite sa stretávame s veľmi nezodpovedným správaním niektorých obyvateľov. Toto sa prejavuje pri znečisťovaní verejného priestranstva odpadkami a tiež ponechaním psích exkrementov prakticky kdekoľvek.
Mesto môže v rámci platnej legislatívy upraviť len niektoré podmienky chovu, držania a vodenia psov. Medzi základné povinnosti každého, kto psa vedie, je bezprostredne odstrániť exkremetny, ktorými pes znečistil verejné priestranstvo. V našom Všeobecne záväznom nariadení sme túto povinnosť ešte upravili tak, že na požiadanie hliadkou Mestskej polície musí ten, čo psa vedie preukázať, že má aj vhodnú pomôcku na to, aby exkrement odstránil. Pričom exkrementy môžu byť vhodené do akejkoľvek nádoby na zmesový komunálny odpad. Medzi ďalšie možností, ktoré mestu poskytuje platná legislatíva patrí aj zákaz voľného pohybu psov na verejnom priestranstve a hlavne, zákaz vstupu so psom na detské ihriská, školské areály, cintoríny a podobne. Požiadame Mestskú políciu Žilina, aby zintenzívnila kontrolnú činnosť v tejto oblasti a každé porušenie VZN trestala. Všetko je to žiaľ o nedisciplinovanom prístupe niektorých chovateľov psov, ktorí takto znepríjemňujú život ostatným obyvateľom. Uvedenú lokalitu sme viackrát vyčistili prostredníctvom aktivačných pracovníkov. Mesto Žilina.
Kto? Odbor životného prostredia MsÚ Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania