Na Veľký Diel-kôš-preplnený

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Jozefína 21. februára 2019

Smetné koše na niektorých miestach v Lesoparku sú už niekoľko týždňov nevysypane,smeti sa hromadia pri nich na zemi, najmä smerom na Solinky.Podobne je to v meste.

01. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Podnet sme zaslali zodpovedným osobám na riešenie.
Kto? Odbor životného prostredia MsÚ Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
02. marec 2019

Jozefína

Tieto konkrétne koše boli vyprázdnené,ale zas iné v Lesoparku sú plné, najmä na Vyhliadke,kde chodí viac ľudí.Človek, ktorý to má v prac.naplni nemá systém a všeobecne aj v celom meste je nedostatok košov.
11. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V tomto prípade neboli koše vysypané z dôvodu nedostupnosti pre techniku, ktorá zabezpečuje vývoz smetných nádob. V zimnom období môže niekedy nastať tento problém. V súčasnosti sme vysypanie košov v Lesoparku zabezpečili.
Kto? Odbor životného prostredia MsÚ Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
11. marec 2019

Jozefína

Pani Zurekova,toto je len výhovorka, pretože ak mestu skutočne záleží na čistote tak tie koše môže povysypat ručne do väčšieho vreca a ťahať ho za sebou ku autu,keď ho nechce viesť po snehu(v 21storoci v ZA problém),tak ako to robíme na jar dobrovoľne a zdarma, pretože,keby bol dostatočný počet košov a systematicky sa vysypali,bola by ZA čistejšia.
11. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Ubezpečujeme Vás, že mestu záleží na čistote, preto sme okamžite na podnet reagovali a zabezpečili vysypanie košov. Mesto vysypáva pravidelne cca 800 ks smetných nádob, každá lokalita má inú frekvenciu vysypávania podľa potreby. V lesoparku zabezpečujeme vysypávanie 50 ks smetných nádob, vždy v pondelok a piatok. Nie je možné koše vysypávať ručne, dávať odpadky do ďalších vriec a ťahať za sebou ako navrhujete. Toto by naozaj nebolo efektívne ani ekonomicky rentabilné. Je potrebné si uvedomiť, že čistota mesta závisí nielen od údržby, ale aj od zodpovedného správania jeho obyvateľov. Po zime sme začali s jarným čistením mesta a na mnohých miestach, kde sa nachádza niekoľko smetných košov, sú odpadky porozhadzované na zemi. Dokonca sa stáva, že len pár dní po vyčistení sa situácia opakuje. Toto žiaľ nevieme ovplyvniť, ale budeme naďalej zabezpečovať čistenie mesta aj pravidelný odvoz odpadu v maximálnej možnej miere. Ak viete o konkrétnom mieste, kde chýba smetný kôš, môžete nás kontaktovať a zabezpečíme jeho doplnenie. Mesto Žilina
Kto? Odbor životného prostredia MsÚ Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
12. marec 2019

Jozefína

Pani Zurekova, ďakujem vám,že možno aj po našej komunikácii sú koše v Lesoparku vyprázdňovane.Nie je pravda,že posledné 4mesiace boli vysýpane koše 2xtyzdenne,ak to niekto tvrdil,bolo ho treba kontrolovať.Ak budete chcieť, môžeme prejsť tie úseky, kde by koše mohli byť doplnené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania