Daniela Dlabača-cesta-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Jozef Lukáč 22. februára 2019

Celé roky sa na ulici Daniela Dlabača nahádza mnoho mlák ktoré už nejedného chodca zmáčali. Na fotografií vidieť jednu ktorú máme priamo pri vchode 2748/28. Pri prejazde každého auta voda čliape priamo na našu fasádu aj na ľudí vychádzajúcich z vchodu. Je zaujímavé že práve teraz Žilinské komunikácie za dažďa oprávňujú nepodstatné výtlky o ktoré by žiaden vodič nezakopol, ale chodci po celej dĺžke ulice Daniela Dlabača budú aj naďalej chodiť mokrý.

05. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Opravu komunikácie sme zaevidovali a budeme ju riešiť postupne v rámci možností, keď príde do poradia. Mesto Žilina
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Andrea Bialoňová, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
05. máj 2019

Jozef Lukáč

Bežný stav počas dažďa.
10. máj 2019

Jozef Lukáč

aktuálny stav.
02. september 2019

Matúš 👍

Vedel by niekto overiť aktuálny stav, či sa už niečo zmenilo? Od zaevidovania ubehlo 6 mesiacov.
08. január 2020

Matúš 👍

Bez zmeny.
09. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
09. január 2020

Jozef Lukáč

Problém by to síce nevyriešilo, ale možno zmiernilo, keby kanalizačné odtoky dokázali odvádzať vodu. Sú zapchaté a zároveň nad úrovňou dna mlák.
13. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, uvedený podnet sme zaevidovali do poradia a bude postupne riešený v závislosti na finančných a kapacitných možnostiach spoločnosti, ktorá pre mesto Žilina vykonáva opravy a údržbu komunikácií. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
31. január 2020

Matúš 👍

Aktuálne.
12. marec 2020

Veronika Kráľová

Kanalizácia je upchatá, výtlk obrovský. Toto je cesta ktorou prejde denne niekoľko sto ľudí na železničnú a autobusovú stanicu. Každú chvíľu tu nejakého chodca ostrieka auto vodou. Mestu by malo záležať, aby táto cesta bola bezpečná aj pre chodcov a neodchádzali zo Žiliny mokrí a špinaví.
19. jún 2020

Jozef Lukáč

Aktuálne boli na Daniela Dlabača opravené až 2 výtlky, ale na predmetnú problémovú mláku sa zabudlo. Chodci sú tu pravidelne počas upršaných dní obliaty. Voda nám špliecha na vchod aj fasádu. tentoraz nám vytopilo aj zvončeky.
18. február 2021

Veronika Kráľová

Od roku 2019 prosíme o sfunkčnenie kanalizačného odtoku a upravenie cesty, aby sa pred naším bytovým domom na frekventovanej ceste na autobusovú a železničnú stanicu nevytvárala mláka na pol vozovky. S poľutovaním takmer po roku pridávam fotku nezmeneného stavu.
28. február 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
16. október 2021

Matúš 👍

Nastala po 2,5 roku zmena?
19. október 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet sme opäť preposlali samospráve s prosbou o vyjadrenie k aktuálnemu stavu.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
19. august 2022

Jozef Lukáč

Stav sa nezmenil. Dnes po 3 a pol roku znova prišli Žilinské komunikácie opravovať menej dôležité výtlky. O predmetnom probléme v Žilinských komunikáciách nič nevedeli, hoci mesto ho má pre seba zaevidovaný (čiže archivovaný).
Tento rok som stretol technikov čo čistia dažďové odtoky, skonštatovali, že dotknutý kanál nikdy nebude odtekať, lebo je poškodená odtoková rúra pod cestou.
Cesta je prepadnutá, odtok nefunkčný, chodci, ale aj obyvatelia musia naďalej trpieť jednu z najväčších mlák v centre Žiliny.
28. jún 2023

Jozef Lukáč

Stav stále pretrváva. Voda z mláky kde je prepadnutá cesta a nefungujúci odtok nám poškodila domového vrátnika. Obyvatelia bytového domu Daniela Dlabača 2748/28 by radi vedeli kto je zodpovedný za spôsobenú škodu a kto uhradí náklady na opravu?
20. február 2024

Roman Šimo

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
21. február 2024

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
20. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Podnet bol zaevidovaný do poradia a bude riešený v závislosti od voľných finančných prostriedkoch vyčlenených na tento účel v rozpočte mesta Žilina. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania