Mateja Bela-detské ihrisko-poškodené

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Julia 26. februára 2019

Dobry den, detske ihrisko na sidlisku hajik je v dezolatnom stave - polamane hojdacky, rozbity domcek, znicena tabula na kreslenie s kriedami, diery v plote, uvolneny srob retazovej hojdacky, betonovy "flak" pred ihriskom v strede zelene.. atd. Vsetky rozbite drevene prvky ohrozuju bezpecnost deti. Ihrisko je u deti velmi oblubene, v tomto stave je ale na hranie nebezpecne. Ostane to v takomto stave? Dakujem.

15. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Uvedené ihrisko potrebuje kompletnejšiu rekonštrukciu, ktorá je už naplánovaná. Realizácia závisí od schválenia finančných prostriedkov mestským zastupiteľstvom v Žiline, ktoré bude v apríli 2019. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
30. máj 2019

Julia

Dobry den, mate nejake informacie, ci boli financne prostriedky na realizaciu kompletnej rekonstrukcie tohto ihriska schvalene? ak ano, v akej vyske a aky je termin vykonania prac? ak nie, aky je dalsi postup? ihrisko je nateraz "oficialne" akoze zatvorene. Dakujem.
10. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Na základe rozhodnutia mestského zastupiteľstva boli vyčlenené finančné prostriedky na doplnenie nových prvkov na uvedenom ihrisku. V súčasnosti sme pre nevyhovujúci technický stav museli uzavrieť 4 väčšie detské ihriská naraz, preto budú práce na ich obnove prebiehať postupne. Prosíme o trpezlivosť, uvedomujeme si potrebu detského ihriska. Mesto Žilina.

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
05. október 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
05. október 2019

Julia

Dobry den, ano, dakujeme za nove ihrisko. Ostalo to ale take dokoncene len na polovicu:
1. stare hracie prvky boli sice odstranene, ale ostali tu este tieto betonove plochy. Naco?
2. mohla by byt tato strasna dopadova plocha z okruhliakov vymenena za taku tu gumenu ako je na ostanych ihriskach?
09. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, momentálne výmenu dopadovej plochy nezvažujeme. Keďže ide o nerovný terén, bolo vhodnejšie umiestniť na dopadové plochy riečny štrk. Betónové plochy sa nebudú odstraňovať, nakoľko by to bolo finančne náročné. V budúcich rokoch sa však uvažuje, že sa na toto detské ihrisko budú dopĺňať nové herné prvky. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania