Tajovského-Verejné služby-chýbajúci automat na lístky

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Andrea 27. februára 2019

Veľmi chýba automat na cestovné lístky na MHD zastávke na Tajovského

27. február 2019

Jozef

Tá časť zastávky - stojan pre lístkový automat, už mali odtiaľ dávno vyrezať a umiestniť na zrekonštruovanú zastávku na Smrekovej, kde je výška otvoru na vhadzovanie mincí cca 175-180cm... tento problém mal by riešený ihned po zistení - zváračské práce a dokonca aj asfaltérske práce pri opravách vytlkov je možné vykonávať aj v zime za použitia na to vytvorených zmesí...
13. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Dopravný podnik mesta Žilina aktuálne obsluhuje 242 zastávok v rámci celého mesta. Na území mesta je umiestnených 49 automatov. Našim cieľom nikdy nebolo aby predajné automaty boli na všetkých zastávkach. Nie je to finančne, ekonomicky a ani technicky možné. Takýto počet zastávok s automatom oproti celkovému počtu zastávok je úplne štandardný aj v iných mestách, kde ešte predajné automaty používajú. Okrem predajných automatov má DMPŽ zmluvu s viac ako 75 zmluvnými partnermi na predaj papierových jednorazových cestovných lístkov. .

Dopravný podnik má presné analýzy o počte cestujúcich, ktorí nastupujú na každej zastávke a to aj podľa toho či si cestujúci označujú papierový lístok alebo predplatný na čipovej karte. Na rozhodnutie kde sa automaty umiestnia, má vplyv niekoľko faktorov. Okrem výsledkov našich prieskumov je rozhodujúci počet nástupov cestujúcich do dopravných prostriedkov na jednotlivých zastávkach. Tieto nástupy sa pohybujú od počtu 300 cestujúcich za rok po viac ako 800 000 cestujúcich za rok na jednej zastávke v oboch smeroch. Zastávka Tajovského nie je práve tá, ktorá je viac využívaná.

V súčasnosti nemáme v pláne rozširovať sieť predajných automatov. Aktuálny trend vývoja smeruje k využívaniu nových technológií pre platbu za cestovný lístok. V súčasnosti cestujúci využívajú hlavne čipové karty a do budúcnosti predpokladáme využívanie platieb prostredníctvom smsky alebo platobnej karty. Ďakujeme za pochopenie. Mesto Žilina
Kto? Dopravný podnik mesta Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
18. január 2020

Matúš 👍

Mesto podalo žiadosť o NFP na III. etapu reko zastávok, kde je aj táto.
17. február 2020

Matúš 👍

Počet zastávok v III. etape musel byť zredukovaný z 25 na 16 zastávok. Táto zastávka ostáva v pláne. Materiál na predloženie žiadosti o NFP opäť schválený 17.2.20.
17. február 2020

Matúš 👍

Počet zastávok v III. etape musel byť zredukovaný z 25 na 16 zastávok. Pripájam porovnanie s pôvodným návrhom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania