Dolné Rudiny-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Ivka 02. marca 2019

Okolie Stanice Zilina - Zariecie je velmi zanedbana cast mesta, chybaju smetne kose, hoci su na tam lavicky pre cakajucich cestujuch, neodpratane listie, cecina, prip. ihlicie po predaji vianocnych stromcekov, cierne skladky v okoli podchodu. Aktivacni pracovnici nedosledni v praci, nielen v samotnom podchode, ale aj v jeho blizkom okoli, casto poskodene zaparkovane auta.. Rozhodne je nutne venovat tejto casti mesta vacsiu pozornost, ci uz kamerovym systemom alebo (castejsimi) kontrolami samotnej Mestskej policie.

13. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podnet sme zaslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina
Kto? Odbor životného prostredia, MsÚ Žilina

Andrea Bialoňová, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
15. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Zastávka Stanica Žilina - Záriečie je v správe Železníc SR, preto je potrebné v tejto veci kontaktovať ich.
Pozemky v okolí podchodu, ktoré sú v majetku mesta vyčistíme a zabezpečíme nápravu. Mesto Žilina
Kto? Odbor životného prostredia MsÚ Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
31. august 2019

Matúš 👍

Podnet je už mesiace bez ďalšej odpovede samosprávy. Možno by bolo vhodné preposlať podnet aj ŽSR. Vedel by niekto overiť aktuálny stav?
02. september 2019

Ivka

Dakujem, Matus, za Vasu reakciu, pravdupovediac, niektore veci boli ostranene, niektore nie, v podstate je tato cast mesta viac menej zanedbavana stale. Myslim, ked mesto, resp. zodpovedni vedia, kto ma tuto cast, konkretne okolie zastavky Zilina - Zariecie ", pod palcom, v tomto pripade ZSR, preco podnet nepreposlu, ale nechaju na obcanovi, ktory nech pracne hlada kontakt, domaha sa a riesi nieco, za co su plateni zodpovedni ludia na svojich postoch. Chodievam okolo kazdy den, vskutku o poriadok a cistotu je tu, bohuzial, postarane biedne. Nech je to uz v sprave jedneho alebo druheho.
18. január 2020

Matúš 👍

Aký je aktuálny stav? Zlepsilo sa to?
20. január 2020

Ivka

Aktualny stav je podobny, ak nie rovnaky. Aj dnes som isla tade a smutne skonstatovala, ze obcan moze nahlasit cokolvek, v podstate je to poriesene len pre ten ktory dany podnet, ale z dlhodobeho hladiska, tato cast nasho mesta zostava nadalej zanedbavana a doslova "na okraji". Okolie podchodu i samotny podchod, vskutku, robi hanbu mestu, osvetlenie treba doplnit, cistit aj vychody (ci vchody) podchodu, je tam spina, neporiadok. Je sice pekne, ze obcan moze nieco nahlasit, ale v podstate sa v tomto konkretnom pripade nic nemeni.
22. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
25. júl 2020

Ivka

Dolné Rudiny-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Cele okolie podchodu, ako aj samotny podchod, je nutne vycistit, rovnako tak tam aj malu zbernu nadobu a jej okolie (casto je len nadoba vysypana a okolo nej nahadzane smeti). Ci to len po nahlaseni podnetu?! a to len ten 1 konkretny podnet?? vsak nech sa ti, co to robia, pozru a cele to vycistia! Mesto reaguje len na podnety? ci aj zamestnanci a odbor, ktory to ma v kompetencii, je v tejto veci "aktivne"??
22. apríl 2023

Roman Šimo

Aktuálne tu prebieha rekonštrukcia potrubí teplárne.
22. apríl 2023

Matúš 👍

Malo by to byť vyčistené. Zamestnanci železníc zbierali odpad pozdĺž trate od Žiliny asi až po Solinky.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania