Trnavská-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Petra 06. marca 2019

Neporiadok na trávnatých plochách medzi coop Jednota a Trnavskou, Trnavskou zo strany Hlbokej, za Tescom ihrisko, pod panelákom na Trnavskej, ihrisko pred Piestanskou, na rohu materskej škôlky a Piestanskej.

12. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Neporiadok odstránime pri jarnom upratovaní trávnikov, ktoré práve prebieha na území mesta. Žiaľ, toto je výsledok správania sa niektorých obyvateľov, ktorí takto znečisťujú verejný priestor. Apelujeme aj na obyvateľov, aby si všímali svoje okolie a v prípade, že vidia znečisťovanie verejného priestranstva, aby nedisciplinovaných občanov upozornili, prípadne privolali hliadku mestskej polície. Mesto Žilina
Kto? Odbor životného prostredia MsÚ Žilina
Kedy? marec-apríl 2019

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
31. august 2019

Matúš 👍

Vedel by niekto overiť vyčistenie trávnika?
21. september 2019

Roman

Uvedený priestor bol pravdepodobne v bližšie neurčenom čase vyčistený. Teraz tam vyzerá byť menej odpadu a jedná sa skôr o plastové sáčky a pod., čo tam bude asi vždy, keďže blízko je supermarket.
21. september 2019

Roman Šimo

Inak, po nahlásení tohto podnetu v nasledujúcom období lokalitu čistili na jar dobrovoľníci. Pri Tescu aj pri Jednote.
07. december 2019

Roman

Okolie ktoréhokoľvek obchodu s potravinami je takmer vždy "posiate" odpadkami. Nedá sa asi celkom tomu zabrániť, keďže sú medzi nami aj tí, ktorí sú toho realizátormi. Na druhej strane obchodné reťazce dávajú do reklamy obrovské tisíce eúr. I keď nemajú interné fyzické kapacity, mali by zabezpečiť čistenie priestoru v blízkosti obchodu do niekoľko desiatok metrov. Zákon na také niečo pravdepodobne neexistuje. Takto by to ale podľa môjho názoru fungovať malo. Očividne totiž obaly z potravín sú z väčšej mieri práve z týchto prevádzok.
06. február 2020

Roman

Odpadky sú, aj keď je smetný kôš o kúsok vedľa.
19. február 2020

Roman

V okolí supermarketu je to čoraz horšie. Opakuje sa to teda každý rok.
12. september 2020

Roman Šimo

Tým, že bola trávnatá plocha v tejto lokalite pokosená, odpadkov je viditeľne menej. Pri lavičke sa to však opakuje výrazne stále.
14. september 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
29. december 2020

Roman Šimo

Vietor roznáša odpadky hlavne asi od Tesca všade naokolo. Aj k panelákom sa to dostalo. Ja som tiež po ceste u nás vyzbieral igelity a pritom obchod tam nie je. Priletí to odvšadiaľ.
20. september 2021

Roman Šimo

Pri lavičke som zopár plechoviek vyzbieral a hodil do vedľajšieho koša. Je tráva síce trošku vyššia, no na pohľad to vyzerá byť celkom čistý priestor.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania