Eduarda Nécseya-neodtekajúca daždová voda

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Peter Martinec 13. marca 2019

Dobrý deň.
Na parkovisku na ul. Nécseya sa v strednej časti smerom k chodníku pri daždi vytvára neprimerane veľká mláka, ktorá zaberá plochu min. 2x parkovacích miest - časť parkoviska sa dlhodobo prepadá.
Tieto parkovacie miesta prakticky až do vysušenia nie sú použiteľné, naviac je aj vodou zaliaty prístup k chodníku k blokom V2 a V3 atď.
Uvítame, ak tento nedostatok parkoviska bude odstránený a parkovacie miesta a prístup k chodníku bude plnohodnotne použiteľný.
Ďakujem za ústretovosť.

14. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Podnet sme zaevidovali do poradia a bude postupne riešený v závislosti na finančných a kapacitných možnostiach spoločnosti, ktorá pre mesto Žilina vykonáva opravy a údržbu komunikácií.


Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
14. marec 2019

Peter Martinec

Chcem veriť, že podnety zadané cez portál budú naozaj riešené. Inak všetko nasvedčuje tomu, že o podnety je dobre postarané. Nedostatkov (čistota, rozbité chodníky, zeleň atď.) je mimoriadne veľa, preto pri ich odstraňovaní i pri nedostatku finančných prostriedkov držím palce.
05. august 2019

Pavol Senko

Je august a problem stale pretrvava..
06. august 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý den,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
08. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, uvedený podnet evidujeme, avšak vzhľadom na veľké množstvo nahlásených podnetov nie je možné vykonať opravu ihneď. Podnety sú riešené postupne podľa poradia, v akom boli zaevidované, v závislosti na finančných a kapacitných možnostiach spoločnosti, ktorá pre mesto Žilina vykonáva opravy a údržbu komunikácií. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
09. august 2019

Pavol Senko

Prihlasime sa opat o 6 mesiacov? :) Bolo by fajn ak by tento zoznam priorit bol verejny, aby sme vedeli kedy asi tak ocakavat napravu, ci o mesiac alebo o dva roky.
01. február 2020

Matúš 👍

Stále bez zmeny?
03. február 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
03. február 2020

Pavol Senko

napravo odtial pri smetnych kosoch sa tiez drzi voda teraz ked prsi a ten zatravneny obluk pri vjazde na parkovisko je kompletne rozryty smetiarskymi autami ktore maju problem sa tam pomedzi zaparkovane auta vytocit. mozno by bolo dobre poriesit toto parkovisko ako celok - zlepsit vjazd a parkovacie miesta a upravit miesto na smetne kose.
19. jún 2020

Peter Martinec

Rok s rokom sa stretol a stále nič. Kde sú poslanci za Vlčince?
Inak Nécseya je momentálne "rozbombardovaná", pri uvádzaní do pôvodného stavu by stálo za úvahu urobiť rozsiahlejšiu rekonštrukciu parkoviska aj so zohľadnením podnetu p. Senka:
"napravo odtial pri smetnych kosoch sa tiez drzi voda teraz ked prsi a ten zatravneny obluk pri vjazde na parkovisko je kompletne rozryty smetiarskymi autami ktore maju problem sa tam pomedzi zaparkovane auta vytocit. mozno by bolo dobre poriesit toto parkovisko ako celok - zlepsit vjazd a parkovacie miesta a upravit miesto na smetne kose."

A naviac - sprevádzkovaním bývalej budovy pošty a kantíny Poštová, obyvatelia ul. Nécseya v pracovných dňoch/hodinách už nemajú kde parkovať. Parkovisko je využívané pracovníkmi a návštevníkmi tejto novej administratívnej budovy, a nemožnosť zaparkovať je znásobená stratou parkovacích miest po dažďoch.

Ešte poznámka - pre mesto je zrejme jednoduchšie míňať peniaze na právnikov pre spory s pánom GT, pre poslancov sa vybíjať v nezmyselných politických zápletkách, ako riešiť podnety obyvateľov mesta.

Prajem pekný deň a s očakávaním ako sa veci nedajú riešiť.
19. jún 2020

Peter Martinec

K predchádzajúcemu príspevku.
19. jún 2020

Peter Martinec

K predchádzajúcemu príspevku
20. jún 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
09. august 2021

Pavol Senko

cele parkovisko dostalo komplet novy asfaltovy povrch takze konecne po 2 rokoch viac menej vyriesene
13. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, potvrdzujeme rekonštrukciu uvedeného parkoviska. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina
Kedy? júl - august 2021

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
13. august 2021

Peter Martinec

Ďakujem za vyriešenie podnetu. ul. Nécseya dostala do vienka rekonštruované parkovisko. Naviac bolo nanovo asfatované aj detské ihrisko.

Poznámka.
V prípade, že by boli dorobené aj detaily (odstránenie prebytočného asfaltu a kameniva na hranách detského ihriska, dosypanie hliny v prepadávajúcich sa miestach po stavbe horúcovodu aj v okolí hrán ihriska, odtránenie zničeného konára stromu), rekonštrukcia by nemala chybu.

Škoda len, že na vyššie uvedený podnet od p. Senka už nezostal priestor ho vyriešiť. "napravo odtial pri smetnych kosoch sa tiez drzi voda teraz ked prsi a ten zatravneny obluk pri vjazde na parkovisko je kompletne rozryty smetiarskymi autami ktore maju problem sa tam pomedzi zaparkovane auta vytocit...."

Peter Martinec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania