Osvety-MHD-meškanie spojov

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý

Spoľahlivosť spojov linky č. 21 z Bánovej je vzhľadom na časté meškanie či vynechávanie nízka. Po kontaktovaní dispečingu DPMŽ býva štandardná odpoveď, že treba počkať na ďalší spoj, čo je vzhľadom na veľmi nízky počet komplikácia pre každého, kto potrebuje prísť včas do práce, školy či stihnúť iný spoj (MHD, prímestskej dopravy či vlakového dopravcu). Situácia je o to komplikovanejšia, že obslužnosť tejto oblasti zabezpečuje iba jediná mestská linka.

15. marec 2019

Jozef

Zároveň pripomienka k prevádzke starých trolejbusov, ktoré už nemali jazdiť na linkách... Už sa to konečne dá do poriadku, alebo DP nakúpil malo najnovších trolejbusov za veľa peňazí a ešte 2-3 ks nových preto chýba?
17. marec 2019

Martin

Jozef: Trolejbusy ešte neboli vyrobené a dodané všetky. Ukončenie projektu (opcia) je podľa oficiálnej stránky naplánované na september 2019.
http://www.dpmz.sk/projekty-eu/
Čo som si všimol, tak staré trolejbusy jazdia iba cez školské pracovné dni, aj to väčšinou iba v počte 2-4 kusy.
19. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Pre presné vyjadrenie k pravidelnosti odchodov spojov na linke č. 21 z Bánovej, by sme potrebovali doplniť dátum a čas alebo aspoň obdobie, v ktorom cestujúci zaznamenali nepravidelnosť. Dopravný podnik neeviduje vynechávanie spojov na linke č. 21. Meškanie sa stáva a častokrát súvisí s príchodom už zmeškaného spoja z centra mesta do Bánovej a následného odchodu z Bánovej do centra.
Dňa 13.3.2019 vznikla cca o 7:20 na kruhovom objazde dopravná nehoda cudzích motorových vozidiel a zamedzil sa prejazd smerom do Závodia a Bánovej. V tomto mieste uviazli aj naše autobusy. Z toho dôvodu sme museli niektoré autobusy presmerovať po iných komunikáciách a takto došlo k výraznému meškaniu na viacerých linkách. Na spomínanej linke č. 21 došlo v tomto čase k meškaniu 11 minút. O tejto udalosti sme informovali aj na našej webovej stránke v sekcii obmedzenia v doprave. Ak išlo o práve tento spoj s pravidelným odchodom o 7:48, tak naozaj mohlo dôjsť k domnienke, že spoj bol vynechaný, no nebolo tomu tak.
Ak išlo o iný prípad, bolo by potrebné dodať požadované údaje, aby sme urobili analýzy a mohli poskytnúť vyjadrenie ku konkrétnemu odchodu spoja.

Kto? Dopravný podnik mesta Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania