Kysucká-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Ivana 15. marca 2019

Rada by som upozornila na dlhotrvajúci problém s parkovaním. My co bývame na kysuckej 570 nemáme kde parkovať počas akcií konajú ich sa ci už na štadiónoch alebo v holiday inn. Nedalo by sa parkovisko vyhradiť pre ľudí ktorý tu bývajú ?

20. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Žiaľ, problémy s parkovaním sú dnes vo väčšine lokalít. Zimný štadión a hotel Holiday Inn majú svoje parkoviská, ktoré by mali návštevníci ich akcií využívať. Vyhradenie parkoviska len pre obyvateľov určitej bytovky možné nie je, ale každý občan môže v mieste svojho trvalého resp. prechodného pobytu požiadať o vyhradenie parkovacie miesta v zmysle Všeobecne záväzného nariadenia mesta č. 5/2011. Parkovacie miesto je možné vyhradiť iba na mestských pozemkoch určených na parkovanie. Každú žiadosť posudzuje Mesto Žilina v spolupráci s okresným dopravným inšpektorátom individuálne. Za vyhradenie parkovacieho miesta sa platí miestna daň podľa príslušnej sadzby stanovenej vo vyššie spomenutom VZN.
Chápeme, že situácia s parkovaním nie je priaznivá, na mnohých miestach sme urobili opatrenia na zvýšenie parkovacích miest, ale v niektorých lokalitách to nie je možné, najmä ak ide o miesto, kde sa v blízkosti konajú podujatia pre veľký počet ľudí. Mesto Žilina.


Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania