Antona Bernoláka-cesta-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Roman Šimo 18. marca 2019

Výtlky na ceste v úseku od Krajskej knižnice po Tempo. V priestore i pri krajnici.

20. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Mesto Žilina môže vykonať len obmedzené množstvo opráv ciest a chodníkov v závislosti od toho, koľko finančných prostriedkov je vyčlenených z rozpočtu mesta v tomto roku na tento účel. Každá oblasť či je to doprava, školstvo, sociálne a bytové služby, životné prostredie, stavebný úrad, kultúra, šport atď. má vyčlenenú výšku finančných prostriedkov, ktoré potrebuje na zabezpečenie svojej činnosti. Odkaz pre starostu priniesol pre nás cenné informácie, v ktorých oblastiach obyvatelia cítia najviac nedostatkov a budeme sa snažiť ich riešiť. Tieto potreby zvážime najmä pri návrhu rozpočtu mesta na budúci rok. Avšak v súčasnosti nie je možné navýšiť prostriedky napr. na opravu komunikácií bez toho, aby sme v inej oblasti prostriedky znížili. Mesto musí zabezpečiť spravodlivé fungovanie všetkých oblastí, ktoré má na starosti.
Aj tento Váš podnet sme zaevidovali a bude riešený v ďalšom období. Vaša aktivita na portáli Odkaz pre starostu je mimoriadna, čo nás teší, máme od Vás už 69 podnetov. Dostávame však denne desiatky ďalších podnetov, nielen cez Odkaz pre starostu, riešime súbežne štandardnú údržbu mesta, preto prosíme o zváženie dôležitosti podávaných podnetov, aby sme mohli v čo najväčšej miere odstraňovať nedostatky v prospech občanov. Ďakujeme za pochopenie. Mesto Žilina.


Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
20. marec 2019

Roman Šimo

Dobrý deň, aj ja ďakujem za reakciu. Vážim si aktivity, ktoré mesto vyvíja. Vidieť snahu priniesť zmenu. Uvedomujem si aj to, že možnosti finančné i personálne sú obmedzené a "mantinely hlavne na tento rok, sú tiež obmedzené. Je iba niekoľko týždňov po nástupe do Odkazu pre starostu, takže počet podnetov pravdepodobne klesne. Teraz len všetko po zime viac vidieť. Chce to čas dať veľa vecí do poriadku. Čo sa týka podnetov, tak samozrejme niektoré sú akoby vo forme vízie, iné zanedbateľné či súrne riešiť. Niekomu vadí malý výtlk pred svojim domom, niekto sa obáva dopravnej značky nahnutej do cesty, vyvolávajúcej možno obavy z nehody...Držím teda palce, nech sa podarí toho čo najviac k skrášleniu mesta.
11. máj 2019

Roman

Aktuálne foto.
Opravené iba výtlky pred Krajskou knižnicou.
11. máj 2019

Roman Šimo

Chcem poprosiť opätovne preposlať podnet samospráve, z dôvodu toho, že sa opravili výtlky iba v jednej časti a to pri knižnici. Za to samozrejme ďakujem. No, i keď ostatné sa môžu zdať malé, náklady na ich opravu, prípadne preplatenie škôd, môžu byť časom väčšie. Ide hlavne o tie pri krajnici (predajňa Jutex). Obmedzenie pre autá i cyklistov.
14. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za ďalší podnet. Podnet sme zaevidovali do poradia a bude riešený postupne v závislosti na finančných a kapacitných možnostiach spoločnosti, ktorá pre mesto Žilina vykonáva opravy a údržbu komunikácií. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
05. október 2019

Roman Šimo

Zatiaľ bez zmeny.
Ten väčší výtlk sa medzitým zväčšil ešte viac a autá s tým majú často problém. V okolí sa robia už ďalšie menšie defekty vozovky.
05. október 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
12. október 2019

Roman

Dodatočné foto tvoriacich sa výtlkov pri predajni s podlahami.
V nedávnej minulosti som videl, ako to pracovníci iba podupali. Verím, že takéto spôsoby nie sú pravidlom a zmení sa to. Lebo takto sa bude "záplatovať" každý polrok.
25. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, uvedený podnet týkajúci sa novovzniknutých výtlkov na vozovke, evidujeme, avšak vzhľadom na veľké množstvo prijatých podnetov postupujeme pri opravách podľa závažnosti daného podnetu i poradia, v akom boli zaevidované. Oprava taktiež závisí aj od finančných a kapacitných možností spoločnosti, ktorá pre mesto Žilina vykonáva opravy a údržbu komunikácií. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
25. október 2019

Roman Šimo

Výtlky tam mohli už na jar. Sú teda z pôvodne nahláseného obdobia.
25. október 2019

Roman Šimo

Tie samozrejme hlásené 12.10. rešpektujem k nim odpoveď, no platia v skoršom poradí stále tie "zabudnuté" hlásené s tými pri knižnici.
28. január 2020

Roman

Stav sa postupne zhoršuje, tak verím, že výtlky na úseku medzi knižnicou a Tempom, budú naozaj riešené do jari alebo na jar tohto roku.
29. január 2020

Roman

Už sa tvorí väčší výtlk aj v zákrute pri predajni nábytku.
25. apríl 2020

Roman Šimo

Výtlky sú čoraz väčšie.
24. jún 2020

Roman Šimo

Najväčšie výtlky pred Národnou bankou a predajňou Jutex, sú stále bez opravy a robia hlavne motoristom starosti. Okrem toho, je na tomto úseku od NBS po Tempo niekoľko menších porúch asfaltu.
25. júl 2020

Roman Šimo

Je len prekvapením, že vo výtlku pred predajňou kobercov nenechal niekto už nápravu. Neraz som bol svedkom nepríjemného zvuku po prejdení vozidla. Neviem, prečo sa pred rokom vynechalo aj práve toto miesto. Medzitým sa vytvorili samozrejme ďalšie.
03. august 2020

Roman Šimo

Už sa na výtlkoch pracuje
03. august 2020

Roman Šimo

Konečne sa podarilo opraviť nielen dodatočne hlásené výtlky v tejto časti Bulváru. Ďakujem.
16. apríl 2022

Roman Šimo

Opäť sú na ceste nejaké výtlky. Foto oproti čínskemu fastfoodu.
19. apríl 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
24. máj 2022

Roman Šimo

Cesta je momentálne v procese frezovania povrchu, na mieste jednotlivých výtlkov.
24. máj 2022

Roman Šimo

Vyriešené, ďakujem.
28. marec 2023

Roman Šimo

Momentálne prebieha opäť oprava výtlkov.
27. január 2024

Roman Šimo

Opäť poškodenia na ceste.
27. január 2024

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom

administrátor Matúš
Odkaz pre starostu pre Žilinu
20. marec 2024

Roman Šimo

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený
20. marec 2024

Roman Šimo

Pri kanáli samozrejme bez zmeny.
20. marec 2024

Roman Šimo

To možno nahlásim zvlášť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania