Polomská-kanalizácia-chýbajúci kanalizačný poklop

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení
meno
Roman Šimo 18. marca 2019

Pred predajňou Jednota, je už niekoľko rokov nedostatočný odtok vody pri dažďoch a po nich. Chýba kanál, ktorý by mohol pravdepodobne tento problém vyriešiť.

19. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Mesto Žilina má na údržbu a opravy komunikácií obmedzený stav finančných prostriedkov. S vybudovaním kanalizácie v danej lokalite sa v súčasnosti neuvažuje. Mesto Žilina.

Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
19. marec 2019

Roman Šimo

Ďakujem za odpoveď. Samozrejme z pohľadu druhej strany, sa mi nedá celkom súhlasiť s finančnou bariérou. Mesto je vraj v dobrej kondícii. Pravdou je, že o mnohých projektoch musí rozhodnúť zastupiteľstvo a tak treba len dúfať, že sa "balík" navýši. Čo sa týka danej lokality, tak problém s kanalizáciou je niekoľkoročný a v období nedávneho pokrytia novým asfaltovým kobercom, sa mohlo myslieť aj na niečo také, ako je odtok dažďovej vody.
19. marec 2019

Roman Šimo

Dodatočne opravujem lokalizáciu. Jedná sa o ulicu Polomská. Minčolská je o blok ďalej.
01. december 2019

Roman Šimo

Zatiaľ ani náznak nápravy. Pri neďalekom podobnom priestranstve, kanál je. Možno to nie je až tak zložitý problém. Museli by sa ale na to pozrieť odborníci, kde, ako vybudovať, nadpojiť.
11. január 2020

Roman

Aj toto je možno dôsledok zlého odvodnenia uvedeného priestranstva. Problém s tým majú aj samotní stánkari. Čo mám informácie, tak ľudia upozorňovali na nedostatky pred asfaltovaním plochy, no neboli vypočutí. Bol by som rád, keby sa tým už konečne niekto vážne zaoberal a pokúsil sa problém začať podľa dostupných možností vyriešiť.
10. jún 2022

Roman Šimo

Na problém s neodtekajúcou vodou v tejto centrálnej zóne pred Jednotou údajne upozornili aj v minulosti prevádzkovatelia stánkov. Aj vtedy, keď bol priestor asfaltovaný. Je potrebné to riešiť. Mesto problém ignoruje. Za niekoľko rokov už mohli byť vyčlenené financie na realizáciu.
15. jún 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
22. október 2023

Igor Bátor

Po každom väčšom daždi je to úplne zaplavené, v zime potom aj zľadovatelé. V prílohe stav 22.10.2023 ráno po nočnom daždi - nedá sa vôbec prejsť.
22. október 2023

Roman Šimo

Jednou z priorít revitalizácie Vlčiniec III., je aj zmena priestoru pred Jednotou a Tescom. Tento projekt vyzerá nádejne. Kedy sa ale tak stane, je otázne. Neprekvapilo by ma ale, keby na kanalizáciu sa zabudlo.
28. október 2023

Juraj

Polomská-chodník-bariéra na chodníku

Dobrý deň, dlhodobý problém pri potravinách sústavne zaplavované priestranstvo, po dažďoch neprechodné.
28. október 2023

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
07. január 2024

Štefan

Polomská-Cesty a chodníky-iné

Po väčšom alebo dlhšom daždi máme na Vlčincoch pred Jednotou takmer kúpalisko. Bolo by vhodné doplniť kanalizačný vpust.
07. január 2024

Roman Šimo

Prosím, ak je to možné, značku presunúť viac pred predajňu Jednota. Ako je podnet na predajné stánky. Ďakujem.
13. január 2024

Martin

Až médiá priniesli odpoveď na tento podnet. Samospráva sa akosi k nemu na tomto portáli od r. 2019 nevyjadrila.
13. január 2024

Roman Šimo

Situácia sa časom zhoršila a podnety od občanov aj vďaka tomu určite stúpajú. Už nemám vedomosť, či sa to niekedy riešilo s poslancami. Skúsenosť mám ale takú, že poslanci to iba prepošlu na mesto a tam to neraz skončí rovnako ako tu. Niekedy to musí človek aj opakovane s mestom riešiť. Som rád, že sa niečo pohlo po rokoch aj vďaka tlaku obyvateľov, v súčinnosti s regionálnym médiom, prípadne médiami.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania