Vysokoškolákov-rozvodné siete-poškodená rozvodná skriňa

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 18. marca 2019

Zhrdzavená a čiastočne rozpadnutá rozvodná skriňa, pod mostom autostrády.

19. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Stredoslovenská energetika, a.s.
26. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet sme preverili. Zariadenie nie je vlastníctvom našej spoločnosti. Patrí odberateľovi elektrickej energie - prevádzkovateľovi neďalekej svetelnej križovatky.

S pozdravom
Mgr. Miroslav Gejdoš
hovorca
Stredoslovenská distribučná, a. s.
26. marec 2019

Roman Šimo

V tesnej blízkosti som si nevšimol svetelnú križovatku, ale možno je na vzdialenejšom mieste. Ďakujem teda za upresnenie, i keď majiteľ nie je konkrétne definovaný.
27. marec 2019

Martin

Svetelná signalizácia sa nachádzala na križovatkách ulice Vysokoškolákov so zjazdom na/z Nemocničnej. Ani si nepamätám, že by niekedy fungovala, možno pár rokov v začiatkoch (80.-90. roky). Navyše už dávno bola demontovaná. Tým pádom je asi zbytočná aj táto skriňa, pokiaľ nemá ešte iné využitie.
Na Google street view z r. 2012 je ešte vidno pozostatky niektorých stĺpov.
28. marec 2019

Roman Šimo

Možno to potom patrí pod Slovenskú správu ciest, keď mestu ani SSE nie.
04. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Momentálne nevieme zistiť komu uvedená skriňa patrí. V súčasnosti nie je v blízkosti žiadna svetelná križovatka, oslovili sme spoločnosť, ktorá vykonáva pre mesto správu svetelných križovatiek, ale ani oni neevidujú túto rozvodnú skriňu. Budeme preverovať ďalej, ale zrejme ide o desiatky rokov nevyužívanú vec.

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
04. apríl 2019

Roman Šimo

Ďakujem za ochotu pracovníkom MsÚ, zistiť čo najviac o tejto "zhrdzavenej krásavici".
04. apríl 2019

Martin

Terajší správca svetelných križovatiek asi ani nemôže evidovať túto skriňu, keďže vzišiel z verejného obstarávania, ktorého predmetom bola správa súčasných križovatiek. Možno by bolo dobré pátrať v archívoch, v časoch, kedy bola svetelná signalizácia funkčná a postupne skladať mozaiku. Hoci je otázne či kvôli jednej skrini takto zaťažovať pracovníkov.
04. apríl 2019

Roman Šimo

Ja nechcem zaťažovať niekoho na úkor dôležitejších vecí, pokiaľ nevyjadrí on sám ochotu problém vyriešiť. Možno sa nakoniec zistí, že to mestu patrí. Ak je to problém, nech sa riešia radšej naozaj súrne prípady. Skriňu som nahlásil, lebo pôsobí zanedbane. Nech tam aspoň niekto tie dvierka pripevní. Nikto ale nemôže siahať na niečo, čo mu nepatrí...
05. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Po preverení rozvodnej skrine správcom cestnej svetelnej signalizácie bolo zistené, že uvedená rozvodná skriňa nie je funkčná a je bez elektrického prúdu tzv. „mŕtva“. O jej odstránení zatiaľ neuvažujeme, nakoľko nemáme na takúto akciu vyčlenené finančné prostriedky. Ďakujeme za pochopenie.

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
05. apríl 2019

Roman Šimo

Aj tak ďakujem za upresnenie. Verím, že časom táto "opacha" bude odstránená a medzitým z nej niečo neodpadne, aby neprišlo k zbytočnej kolízii s motorovými vozidlami.
16. apríl 2019

Roman

Dvierka na skrini niekto odpojil a položil vedľa. Avšak pravdepodobne sa tento podnet zatiaľ založí, keďže podľa vyjadrení kompetentných je zariadenie nefunkčné. Časom ale dúfam, že sa z tohto priestoru odstráni celkom. Prípadne sa natrie nanovo a využije zasa na opätovné zapojenie do siete.
11. apríl 2022

Matúš 👍

Bez zmeny.
14. apríl 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
21. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Evidujeme ho v zozname a do budúcna zvážime odstránenie nevyužívaných skríň. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.