Centrálna-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Martin 19. marca 2019

Dobrý deň,
rád by som upozornil na nedodržiavanie zákazu odbočenia doľava z ulice Centrálna na Oravskú cestu (areál súkromnej ZŠ). Určite by bolo vhodné mať tam hliadku mestskej polície a vodičov pokutovať, nakoľko sú maximálne arogantný aj voči chodcom na prechode pre chodcov. Navyše v smere zákazu sú osadené reklamné papierové značky reštaurácie Skala (ako ich tam vôbec mohli osadiť?), ktoré vodiča na toto porušenie zákona navádzajú. Tiež by bolo možné v danom mieste umiestniť na stredovú čiaru vodiacu koľajnicu s vodiacimi doskami, ktorá vodičovi neumožní odbočiť vľavo.

Ďakujem.

19. marec 2019

Michal

to je tak, namiesto riešenia problémov niečo zakázať, v tomto prípade odbočenie, pričom by sa dal urobiť odbočovací pruh, kto by už len obchádzal celé Solinky aby sa dostal do školy/škôlky?
19. marec 2019

jano

Značka,ktorá tam bola umiestnená prešla riadnym schvaľovacím procesom,tak ju treba dodržiavať.To môžeme polemizovať o stovkách iných značiek.Chodím tam každý deň.Niektorí rodičia sa zbytočne tlačia na školský dvor,vyložia dieťa a idú nazad.Vjazd je úzky,dve autá sa majú problém obísť.Prečo si škola neupraví vjazd do areálu?(rozšíriť,vyrovnať z cesty).Múdrejší rodičia,ktorých je väčšina,idú z Oravskej ulice(z opačnej strany), kde je to bez problémov.A tí ostatní sa arogantne tlačia od križovatky z Centrálnej ulice a upchávajú križovatku.
20. marec 2019

Martin

Michal: aj keď nie som odborník na pozemné komunikácie, myslím si, že spraviť odbočovací pruh nie je tak jednoduché a už vôbec nie efektívne, nakoľko: Obvodová ulica v danom mieste nie je dosť široká na ďaľší pruh a nerieši to situáciu, že takíto vodiči spôsobujú (a aj by spôsobovali) upchatie križovatiek Centrálna - Borová a Centrálna - A. Rudnaya.
20. marec 2019

Martin

Pozn.: "nakoľko: Obvodová ulica" - som mal na mysli "nakoľko: Centrálna ulica"
20. marec 2019

Michal

je pravda ze robit odbocovaci pruh kvoli jednej skole je asi zbytocne, na strane soliniek ale je travnata plocha na ktorej je billboard takze miesto by bolo, ale moj komentar bol viacmenej vseobecny, je vela miest v meste kde by odbocovacie pruhy velmi pomohli v plynulosti premavky a nikto to neriesi ( napri pod hajom, krizovatka Na velky diel/fatranska, atd) ale teraz som si vsimol ze skola ma branu aj z druhej strany z Bôrika, takže tú by mohli ridičia s autami využívať viac
20. marec 2019

Martin

Michal: v tomto s tebou súhlasím.
Treba však na to upozorniť aby sa to pohlo tým správnym smerom.
20. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Podnet sme poslali zodpovedným osobám na riešenie.
Kto? Odbor dopravy MsÚ Žilina, Mestská polícia Žilina

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
21. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dňa 20.3.2019 boli v uvedenom úseku osadené pevné zábrany.

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
21. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Pripájame fotografiu.

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
07. október 2020

Matúš 👍

Pre zaujímavosť: V rámci zákazky Projektová príprava - modernizácia infraštruktúry trolejbusovej dráhy a meniarní, výstavba nových trolejbusových tratí a obratísk v Žiline bude navrhnuté prepojenie trakčného vedenia a jeho súčastí z ulíc Pod Hájom s TV na ulici Centrálna.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania