Orolská-oplotenie-poškodené

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Mirka 19. marca 2019

Dobrý deň, na Starom cintoríne chýba niekoľko metrov murovaného plota, ktorý bol "dočasne" (viac než 20 rokov) nahradený pletivom, ktoré je poničené, hrdzavé, prerastené drevinami, svah sa zosúva na hrobové miesta....jeho stav dokonale ukazuje priložené foto. Pevne veríme, že po toľkých rokoch sa dočkáme nápravy, veď cintorín nie je len kaplnka (aj keď tiež v dezolátnom stave), o ktorej bolo x reportáží a článkov.

20. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Podnet sme poslali zodpovedným osobám na riešenie.
Kto? ŽILBYT, s.r.o.

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
10. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Uvedomujeme si nevyhovujúci stav a našou snahou je oplotenie cintorína opraviť. V rozpočte spoločnosti Žilbyt, ktorá je správcom pohrebísk na území mesta Žilina sú zahrnuté finančné prostriedky aj na opravu oplotenia, ktoré sa bude realizovať v tomto roku. Mesto Žilina.


Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
11. apríl 2019

Mirka

Dobrý deň, dúfam len, že oprava nebude vo forme, že sa staré pletivo vymení za nové ... a poprosím uviesť termín realizácie opravy.
15. október 2019

Mirka

Dobrý deň, opätovne žiadam o urýchlenú opravu tohto nebezpečného miesta! Blížia sa "dušičky" a na cintoríne už teraz je veľa ľudí, ktorí prichádzajú upraviť hrobové miesta, alebo zapáliť sviečku... čakáte až sa stane nejaké nešťastie? Predchádzajúci správca cintorína dlhodobo ignoroval tento problém a zdá sa, že ten súčasný v tom bude zrejme pokračovať :-(
17. január 2020

Matúš 👍

Takže to nebolo opravené v roku 2019?
17. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
20. január 2020

Mirka

Opravovala sa strana od gymnázia.
20. január 2020

Mirka

Stav tohto podnetu - stále nevyriešený, nemám info, že by sa niečo riešilo na mestskom zastupiteľstve, alebo boli vyčlenené prostriedky na opravu ....
11. február 2023

Matúš 👍

Nastala zmena?
13. február 2023

Mirka

S veľkou radosťou môžem napísať - ÁNO. Minulý rok v máji bola realizovaná výstavba nového oplotenia a hrdzavé pletivo konečne zmizlo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania