Košická-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený

Neporiadok na zastávke HYZA Mojsova Lučka. Sústavne znečistené územie je to zároveň odpočívadlo.Cela košická ulica je jedna obrovská skládka. Prosím o riešenie zo SSC.

25. marec 2019

Jan Rzeszoto Jan

Hruštiny-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zastávka HYZA Žilina a taktiež odpočívadlo na medzinárodnej ceste. Priestor kde stoja kamióny a taktiež ľudia čakajúci na autobus. Miesto kde sa nevykonáva pravidelná údržba odpočívadla. Na odpočívadle nie sú WC. Mimoriadne špinavý priestor plný odpadu a ľudských výkalov. Koše sú plastové vrecia a sú sústavne preplnené. Okolie odpočívadla neupravené. Prosím o systémové riešenie odpočívadla. Nie je predsa možné aby na tak frekventovanej ceste ako je cesta do Martina neboli odpočívadla čistene.
10. apríl 2019

Jan Rzeszoto

Odpoveď od samosprávy. Vážený pán Mgr. Ján Rzeszoto, vlastníkom cesty prvej triedy č. 1/18 je Slovenská republika. Správu danej pozemnej komunikácie pre vlastníka vykonáva Slovenská správa ciest, ktorá si prostredníctvom Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja objednáva čistenie okolia ciest prvej triedy na území Žilinského samosprávneho kraja. Na základe uvedenej skutočnosti a zaslanej objednávky Správa ciest ŽSK, závod Horné Považie realizovala mimoriadne čistenie okolia cesty č. I/18 v úseku Žilina – Martin od 27.03.2019 do 29.03.2019 v rozsahu stanovenom správcom cesty SSC IVSC Žilina. V rámci uvedených dní boli vyzbierané a odvezené 2 tony odpadu z predmetného úseku cesty I. triedy. Samotné čistenie mohlo byť uskutočnené až po odstránení mimoriadnych havarijných stavov spôsobených zimným obdobím a nepriaznivými poveternostnými vplyvmi na cestnej infraštruktúre v Žilinskom samosprávnom kraji – kapacitné dôvody. V prílohe Vám zasielame fotodokumentáciu vyčisteného priestoru okolia cesty prvej triedy č. 1/18. Súčasne sa Vám chceme poďakovať za Váš podnet a záujem o čistotu okolia pozemných komunikácií nachádzajúcich sa v Žilinskom samosprávnom kraji.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.