Mostná-chodník-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený

Dobrý deň. Na veľmi používanom moste popri frekventovanej ceste (možno by stálo za úvahu nejako oddeliť chodcov a bicyklistov od prechádzajúcich áut...) je zničený asfaltový povrch. Tiež by bolo dobré oddeliť veľmi nebezpečné kovové profily držiace zvodidlá od spomínanej asfaltovej plochy. Hrozí nebezpečenstvo vážneho úrazu bicyklistu, či chodca. Čiastočným riešením by bola montáž kovových pásov ako na moste ponad železnicu v Budatíne.

21. marec 2019

Radoslav

cela Zilina je uplne otrasna co sa tyka ciest a chodnikov.Len latanie a latanie otras.Vsetkych by som dal vyhodit.....co su za to zotpovedni....
21. marec 2019

Ján Kotman

Dobrý deň. Pridávam fotografiu z mosta v Budatíne. Pekný deň. Ján Kotman
21. marec 2019

Ján Kotman

Opravujem. Je to z mosta pri tepličke.
21. marec 2019

Roman Šimo

Tento most nad Bôrikom bol už riešený v niekoľkých podnetoch s tým, že sa pripomienky preposielali Slovenskej správe ciest, ktorej by to malo patriť. Dúfajme teda, že sa urobia čoskoro potrebné opatrenia v prípade opráv či komplexnejšej rekonštrukcie ako chodníka, tak i zábradlia a mostného telesa.
23. marec 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol zaslaný priamo Slovenskej správe ciest.

S pozdravom

Martin Kollárik
Odkaz pre starostu
04. apríl 2019

Ján Kotman

Dobrý deň. Navrhujem správcu kontaktovať a vyžadovať jeho stanovisko. Predsa nie je možné nijako nereagovať.
17. júl 2019

Roman Šimo

Aspoň, keby sa SSC vyjadrila. Je to inštitúcia platená z daní pracujúcich občanov, ale adekvátna odozva žiadna. Toto ale nie je samozrejme jediný prípad. Vidieť, že mediálne navonok táto firma ani nefunguje. Čierna diera...Tento chodník naozaj potrebuje nový koberec.
18. júl 2019

Ján Kotman

Dobrý deň. Súhlasím, treba kontaktovať správcu a vyžadovať jeho stanovisko.
18. júl 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý den,
podnet opätovne preposielame zodpovednej inštitúcii.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
23. júl 2019

Matúš 👍

Nakoľko nie je možné toľko ignorovať stav ciest v Žiline, rozhodol som sa kontaktovať SSC:

komu: [email protected]
cc: [email protected]

"Dobrý deň, pán riaditeľ,
chcel by som Vás upozorniť na množstvo hromadiacich sa podnetov na portáli Odkaz pre starostu, na ktorej občania nahlasujú nedostatky vo svojich mestách, v ktorých bola ako zodpovedná inštitúcia označená samosprávou Slovenská správa ciest. Konkrétne som sa zameral na Žilinu. Len v Žiline bolo nahlásených 30 podnetov, z ktorých je väčšina označená ako "neriešený" (automaticky kategorizované po určitej dobe bez odpovede zodpovednej inštitúcie). Napriek tomu, že podnety boli preposielané do SSC, tak ani v jednom z týchto podnetov nie je na portáli odpoveď pracovníka SSC. Pritom najstarší podnet bol nahlásený už 9. februára 2019.
Nakoľko ide nielen o poškodenie vozovky, niekoľko mesiacov neodstránený odpad po dopravných nehodách ohrozujúci bezpečnosť cestnej premávky, chýbajúce dopravné značenie, poškodené mostné závery, či rozpadnuté ostrovčeky v križovatkách, ale aj o závažnejšie podnety, ako zlý stav mostných objektov s obnaženou výstužou, jej nedostatočným krytím, či rozpadom betónu, často nad plochami s pohybom chodcov a áut, bolo by vhodné na tieto podnety na danom portáli reagovať, aby verejnosť vedela, že ich SSC aspoň eviduje, prípadne pripravuje nejaké kroky (diagnostiku, projektovú dokumentáciu). V súčasnosti, žiaľ, verejnosť v Žiline nadobúda pocit absolútnej dlhoročnej ignorancie problémov cestnej siete v meste Žilina zo strany SSC a na danom portáli obzvlášť, nakoľko na niektoré podnety tam SSC už v minulosti bola schopná odpovedať.

Na vedomie: PhDr. Ivan Brečka, riaditeľ IVSC Žilina"
23. júl 2019

Roman Šimo

Ďakujem Matúš aj za tento "otvorený list". Ja som odpoveď z predošlých mesiacov nedostal, ale keďže toto je určené presnejšie konkrétnemu pracovníkovi, hádam sa dočkáme nejakej reakcie. SSC mediálne nefunguje. Problémy v komunikácii spomenul myslím aj primátor.
31. august 2019

Matúš 👍

Odpoveď mi, samozrejme, doteraz neprišla. No mal som chvíľu pocit väčšej aktivity tu na OPS zo strany SSC, no asi to bol zlý pocit a odpovedali maximálne na pár podnetov.
01. september 2019

Ján Kotman

Fajn. Skúsime to teda inak.
21. apríl 2020

Matúš 👍

Bez odpovede na ten mail odvtedy.
22. apríl 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali SSC.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
15. máj 2020

Roman Šimo

Chodník je momentálne v rekonštrukcii.
15. máj 2020

Ján Kotman

Výborne! Len keby SSC komunikovala...
15. máj 2020

Matúš 👍

Chodníky v intraviláne sú v správe mesta aj keby sú na pozemku SSC asi. Aj keď toto je mostný objekt. možno je to teda v zákazke pre mesto.
28. máj 2020

Roman

Chodník s malými chybičkami opravený. Zvodidlá, by si ale tiež zaslúžili menšiu opravu. Boli však zaliate už asfaltom, tak možno niekedy nabudúce.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania