Rosinská-kanalizácia-poškodený kanalizačný poklop

Zodpovednosť za riešenie: Žilinský samosprávny kraj

Vyriešený
meno
Roman Šimo 21. marca 2019

V úseku predovšetkým pred strednými školami, sú kanalizačné poklopy z časti prepadnuté, čím vytvárajú nebezpečnú prekážku pri krajnici a to hlavne pre cyklistov.

25. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným na preverenie.
Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
09. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Na uvedenej ceste III. triedy č. 2084 bola vykonaná obhliadka, pri ktorej bolo zistené, že 3 ks uličných vpustí sú upadnuté. Predmetnú vec bude správca odstraňovať v rámci bežnej údržby v priebehu roka 2019, nakoľko sa nejedná o bezprostredné ohrozenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.
Kto? Žilinský samosprávny kraj

Žilinský samosprávny kraj
17. apríl 2019

Matúš 👍

V týchto dňoch sa pracuje na oprave a dvihani uličných vpustov.
08. máj 2019

Roman

Kritické miesta boli opravené. Ďakujem.
Zatiaľ to vyzerá dobre. Konečne pohodlie hlavne pre cyklistov, ktorí po krajnici jazdia. Hádam bude aj voda dostatočne odtekať, keď sú teraz v rovine. Treba len dúfať, že to nejaký čas aj vydrží, keďže okraje nie sú opáskované. Časom, však bude potrebné opraviť asi aj tie ostatné na celom úseku.
29. jún 2019

Matúš 👍

Po oprave vozovk v júni 2019 sú mnoé poklopy na Rosinskej zase prepadnuté. Niektoré aj o 5 cm. Dúfam, že ešte sa s tým niečo spraví.
30. jún 2019

Roman Šimo

Tiež som si všimol, že zatiaľ mnohé kanalizačné vpusty sú prepadnuté. Ešte cesta asi dokončená nie je, takže sa to hádam doladí.
17. júl 2019

Matúš 👍

Podnet by asi mohol byť preklasifikovaný znovu do kategórie "v riešení" :)
18. júl 2019

Roman Šimo

Poukázal som práve na základe prebiehajúcej rekonštrukcie cesty na kanalizačné vpusty, v podnete týkajúcom sa samotnej cesty. Osobne som videl pred krátkym časom, že poverení pracovníci kanále značili, takže je predpoklad nápravy. V tomto sa ukazuje, že sa zbytočne investovalo do riešenia tohto podnetu, keď mal byť riešený ten s novým asfaltovým kobercom. Vtedy ale pravdepodobne nebolo ešte isté, či nejaká rozsiahlejšia rekonštrukcia vlastne bude.
18. júl 2019

Matúš 👍

Aktualny stav niektorých vpustov.
18. júl 2019

Matúš 👍

A takto na začiatku Rosiny. Ale treba podotknúť, že niektoré vpusty, už po pokladke nového koberca, boli podvihnuté. Tuším najmä okolo Plemenárskeho podniku. Takže sa na tom postupne pracuje zrejme.
26. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Na uvedenom úseku cesty bola zrealizovaná obnova povrchu cesty III. triedy a niektoré uličné vpuste boli upadnuté. Vpuste sú priebežne opravované do nivelety vozovky (k dnešnému dňu bolo 7 ks opravených).

Žilinský samosprávny kraj
26. august 2019

Roman Šimo

Podnet sa uzavrel ako vyriešený. Zostáva však ešte niekoľko kanálov, ktoré sú označené a doposiaľ sa neupravili. Možno dovolenky a zmena nastane v priebehu nasledujúcich týždňov.
24. september 2019

Roman

Niektoré označené kanalizačné vpuste dorovnané neboli (min. 2 ks). Je trošku aj pravda, že stav nie je akútny, ale mierne upadnuté sú. Horšie to je pri autobusovej zastávke (oproti u. Gemerská). Tam zatiaľ bez výraznejšej zmeny.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania